avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Relatia de concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Relatia de concubinaj

Stiu ca s-a mai discutat despre acest subiect, insa as dori o precizare: care sunt urmarile, din punct de vedere legal, daca, in urma relatiei de concubinaj, datorita relelor tratamente, mama isi ia copilul si pleaca la parinti, urmind a rupe relatiile cu concubinul. Copilul poarta numele tatalui. Va multumesc.
Plecarea dumneavoastra nu are nicio influenta asupra incredintarii , in acest caz , intrucat e evident ca a fost una in vederea protejarii copilului.

Pentru a nu exista situatii conflictuale ulterioare, adresati-va judecatoriei in a carei raza teritoriala domicileaza reclamantul, in vederea incredintarii.Si , in mod obligatoriu, chiar fara o precizare in acest sens , asupra pensiei de intretinere.

Si, daca tatal doreste sa -si viziteze copilul , avantajos ar fi sa intreprinda acest lucru in cadrul unui program prestabilit cu privire la acest drept al sau.Succes.
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Cu siguranta va solicita incredintarea minorului si stabilire pensie intretinere.
Puteti pleca la parinti impreuna cu minorul, dar ar fi bine si sa solicitati instantei de judecata incredintarea minorului spre crestere si educare pentru dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.
Cererea de chemare in judecata a tatalui minorului, prin care solicitati sa va fie incredintat dvs. copilul spre crestere si educare, se introduce la Judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliaza copilul minor. In actiune veti arata motivele care justifica luarea acestei masuri. Prin aceeasi actiune se cere si obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere in favoarea minorului.
va trebui sa investiti instanta de judecata cu o actiune de incredintare a minorului si obligarea tatalui acestuia la plata pensiei de intretinere.
cand aceasta obligatie decurge din relatia dintre ascendendti si descendenti , potrivit art. 10 pct. 7 raportat la art. 12 c.pr civ., reclamantul are alegerea intre instanta propriului domiciliu si instanta domiciliului paratului .

Alte discuții în legătură

Ce pot face i0nela i0nela am un copil dintro relatie de concubinaj, tatal la recunoscut , la 2 luni dupa nastere tatal a plecat in strainatate suna intreba de copil trimetea bani sa il ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor catre tata din relatie de concubinaj masone masone Buna ziua.problema in care vreau sa ma ajutati este urmatoarea;Traiesc in concubinaj de 2 ani si 6 luni cu o femeie cu care am un copil in varsta de 1 an si 8 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si test de paternitate libraana libraana buna ziua. problema mea este urmatoarea. tatal a recunoscut copilulu care acum are 2 luni. dar ar vrea sa faca testul de paternitate. problema ca si eu as vrea ... (vezi toată discuția)