i0nela a scris:
am un copil dintro relatie de concubinaj, tatal la recunoscut , la 2 luni dupa nastere tatal a plecat in strainatate suna intreba de copil trimetea bani sa il pot creste insa de 4 luni si ceva nu sa mai interesat de copil. As vrea sa imi dea o pesnsie ceva sa il pot creste ,sau ce pot face sa ii iau drepturile, nu vreau ca mai tarziu sa vina si sa ceara custodia asupra copilului, tinand cont ca nu a stat langa el mai deloc, tin sa precizez ca acum copilul are 8 luni. va rog spuneti-mi ce pot face ,nu vreau ca mai tarziu sa vina si sa ceara drepturile asupra copilului
Formulati actiune de incredintare a minorului, in care solicitati in alt capat de cerere obligarea tatalui copilului la plata unei pensii de intretinere.In cazul in care nu puteti indica domiciliul paratului,solicitati citarea acestuia prin intermediul unui ziar de mare tiraj si prin afisare la fostul domiciliu si la usa instantei.Actiunea se formuleaza si in contradictoriu cu autoritatea tutelara din cadrul primariei la care este arondat teritorial fostul domiciliu al paratului(cel din Romania).