avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copilului

am o fata de 1,3 ani si nu sunt casatorit cu mama sa.Din motive financiare,mama a plecat la munca in strainatate,intre timp relatia sa deteriorat si de 3 luni nu a mai dat nici un telefon.Cum as putea sa obtin toate drepturile asupra copilului,deoarece ea mai are un minor dat in plasament,dintr-o alta relatie?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:26, 21 Decembrie 2009
Ambii parinti au aceleasi drepturi si indatoriri fata de copiii lor minori,indiferent daca acestia sunt din casatorie ori din afara casatoriei. Daca parintii nu locuiesc impreuna, acestia vor decide, de comun acord, la care dintre ei va locui copilul. In caz de neintelegere intre parinti, instanta judecatoreasca, ascultand autoritatea tutelara, va decide, tinand seama de interesele copilului. Parintii au obligatia sa asigure conditiile optime necesare pentru cresterea si educarea minorului.
trebuie sa deschideti un proces de incredintare a minorului in urma anchetei sociale si a altor probe care se administreaza daca se constata ca este spre binele copilului, acesta va poate fi incredintat. E bine sa luati legatura cu un avocat pentru mai multe detalii actiunea este bine sa fie facuta de un avocat iar pe tot parcursul procesului sa fiti consiliat si reprezentat de catre acesta.
Luiza are perfecta dreptate! Perntru a obtine custodia exclusiva a minorului(fiindca acum este in custodia ambilor parinti) trebuie sa va adresati instantei de judecata!B-)
va trebui sa investiti instanta de judecata cu actiunea privind incredintarea minorului . prin aceasta actiune se cere si obligarea parintelui indatorat la intretinere.
cererea este de competenta instantei in a carei raza teritoriala domiciliaza paratul sau copilul minor.
se va cita si autoritatea tutelara in cauza, in vederea efectuarii anchetei sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului abcdefg abcdefg suntem o pereche necasatorita si avem impreuna un copil de 4 ani.in cazul despartirii noastre care sunt drepturile fiecaruia asupra copilului si cui ii va fi ... (vezi toată discuția)
Custodie bebelus 2 luni alinachr alinachr Buna seara, Problema mea e urmatoarea, eu si prietenul meu avem impreuna un baietel de 2 luni (are numele lui). Din varii motive pe care nu le detaliez aici, ... (vezi toată discuția)
Drepturile parintilor asupra copilului bunu bunu ce drepturi mai exacte ii revin mamei ? cat si tatalui ? in cresterea copilului (vezi toată discuția)