avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara si test de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara si test de paternitate

buna ziua. problema mea este urmatoarea. tatal a recunoscut copilulu care acum are 2 luni. dar ar vrea sa faca testul de paternitate. problema ca si eu as vrea sa faca testul de paternitate ca sa il oblig sa plateasca pensie alimentara. nu plateste pensie alimentara si nici nu se intereseaza de copil. dar ar mai fi o problema. nu stiu daca are ceva pe numele lui. are o mica afacere dar s-ar putea sa fi trecut pe numele fratelui si a tatalui. ce pot face in acest caz? il las pe el sa ceara test de paternitate si atunci pot sustine ca are venituri? dar daca se razgandeste si nu mai vrea sa faca testul? cand e cel mai bine sa deschid procesul? si pentru pensia alimentara se plateste deschiderea procesului taxa de 500 lei? multumesc
mentionez ca nu suntem casatoriti. multumesc
Contestarea recunoasterii copilului din afara casatoriei se poate face oricand.Odata recunoscut, acest copil are dreptul (fara a fi necesar acel test ADN-il poate face fara a exista un proces)la pensia de intretinere.
Va puteti adresa instantei de judecata , oricand , in vederea stabilirii cuantumului acesteia, competenta material si teritorial fiind judecatoria in a carei raza teritoriala domicileaza fie paratul , fie reclamantul .

Si in vederea incredintarii.(aici competenta ar fi instanta in a carei raza teritoriala domicileaza paratul)


Chiar in lipsa unui venit , pensia e raportata la salariul minim pe economie.
are o mica afacere
Dividendele nu sunt apreciate ca venituri continue(nu sunt avute in vedere pt . a stabili plafonul pensiei ).Ce calitate are in respectiva societate ?

Ultima modificare: Joi, 27 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
va multumesc pentru raspuns. deci daca nu e inregistrat cu nici un venit e obligat sa plateasca pensie alimentara calculata dupa salarul minim pe economie. cum pot afla daca e inregistrat cu un venit si ca sa fiu pregatita pe viitor, daca refuza sa plateasca pensia? ce rezolv daca il dau de mai multe ori in judecata? si ce taxe de tribunal trebuie sa platesc eu pentru a deschide proces? multumesc
Pensia de intretinere e obligatorie , chiar in lipsa unui venit , am mentionat mai sus cum se calculeaza .Actiunea e scutita de taxa de timbru.Obiectul cererii de chemare in judecata ar fi , mai avantajos pentru dumneavoastra, sa fie : incredintarea , si , chiar neprecizata , va fi stabilita pensia de intretinere.


Pentru a afla oricarui venit , adresati-va ITM-ului , Administratiei Financiare....Neplata , cu rea credinta , timp de 2 luni , conduce la savarsirea infractiunii de abandon de familie.(angajeaza o raspundere penala )

Aceasta pensie reprezinta drept fundamental al minorului, de care nu poate fi privat.Succes.
Ultima modificare: Joi, 27 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Pentru a afla daca paratul realizeza venituri va trebui sa solicitati prin cererea de chemare in judecata ca instanta sa faca adrese catre institutiile mentionate de doamna Stoica. Dv. nu aveti nici o calitate pentru a solicita veniturile de la aceste institutii.

Alte discuții în legătură

Preocentul din venituri pentru pensia alimentara libraana libraana buna. am 2 intebari va rog. cat la suta din venit e oligat un parinte sa acorde pentru pensie alimentara pentru copil? tatal ma poate obliga pe mine ca mama ... (vezi toată discuția)
Este adevarat ca.... oana1234 oana1234 multumesc mult pentru raspunsurile primite pana acum.am omis cateva chestiuni in ceea ce priveste procesul de paternitae ;este adevarat ca trebuie sa i deschid ... (vezi toată discuția)
Mama minora-poate pastra copilul? cristiana12 cristiana12 Buna ziua, Am o situatie speciala in familie.Parintii mei sunt divorati de 9 ani. Instanta ne-a incredintat spre crestere si educare mamei. Acum apx. 1 an ... (vezi toată discuția)