avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara si test de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara si test de paternitate

buna ziua. problema mea este urmatoarea. tatal a recunoscut copilulu care acum are 2 luni. dar ar vrea sa faca testul de paternitate. problema ca si eu as vrea sa faca testul de paternitate ca sa il oblig sa plateasca pensie alimentara. nu plateste pensie alimentara si nici nu se intereseaza de copil. dar ar mai fi o problema. nu stiu daca are ceva pe numele lui. are o mica afacere dar s-ar putea sa fi trecut pe numele fratelui si a tatalui. ce pot face in acest caz? il las pe el sa ceara test de paternitate si atunci pot sustine ca are venituri? dar daca se razgandeste si nu mai vrea sa faca testul? cand e cel mai bine sa deschid procesul? si pentru pensia alimentara se plateste deschiderea procesului taxa de 500 lei? multumesc
@m_ella2005
Dv. nu aveti nici o calitate pentru a solicita veniturile de la aceste institutii
. Ba da , exista acea calitatea de a face adrese catre institutiile sus mentionate , in calitate de reprezentant legal.
In acest proces va opera reprezentarea minorului.
Parintii au calitate procesuala activa , cel de 2 luni... nu dispune de asa ceva.;)
Ultima modificare: Joi, 27 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
am aflat ca nu e inregistrata ca persoana fizica autorizata si nici salariat dar in ultimul an a avut venituri lunare ce au intrat cont pe numele lui de peste 10000 lei ron, venit ce nu a fost declarat. ma ajuta cu ceva acest lucru pentru a creste valoarea pensiei alimentare?
Concluzia: fostul sot intra sub incidenta legii evaziunii fiscale pentu ca nu-si declara veniturile realizate, iar dvs. trebuie sa faceti o plangere penala pentru neplata pensiei de intretinere! In rest, achiesez la ceea ce v-a raspuns Stoica Ioana!
Doamna Stoica, mama ne iformeaza ca tatal a recunoscut copilul, dar ea nu are o hotarare de incredintare a acestuia. In aceasta situatie ambii parinti sunt reprezentatnii legali ai minorului, nu doar mama, iar drepturile si obligatiile lor in calitate de reprezentanti legali sunt de a administra bunurile minorului.
Veniturile tatalui nu reprezinta un bun al minorului la care mama sa aiba acess invocand interesul minorului. Veniturile tatalui reprezinta o consecinta a raportului de munca dintre acesta si un eventual angajator al sau, de regula sunt confidentiale, iar aceesul la ele il au angajatul, angajatorul, organele de control, instanta. Modalitatea prin care mama poate afla veniturile tatalui este sa investeasca instanta in acest sens.
@m_ella doamna , de acord cu cele mentionate de dumneavoastra, insa mama , in calitate de reprezentant legal , daca va solicita incredintarea , in vederea stabilirii unui cuantum corect al pensiei de intretinere, se poate adresa institutiilor mentionate de mine.

Are calitate procesuala activa, capacitate procesuala , justifica si un interes , iar dreptul completeaza toate elementele actiunii civile
;)


Veniturile tatalui reprezinta o consecinta a raportului de munca dintre acesta si un eventual angajator al sau, de regula sunt confidentiale, iar aceesul la ele il au angajatul, angajatorul, organele de control, instanta.


Nu, nu neaparat , iata ca in cadrul raporturilor de familie , in vederea stabilirii unui drept al minorului , de care nu poate fi privat , parintii , ce au calitatea de reprezentanti legali pana la implinirea varstei de 14 ani de catre copil , pot afla veniturile unde unul dintre parinti presteaza o munca remunerata.

Ulterior , opereaza doar o asistare, minorul e citat personal , de la 14 ani , si parintii "stau si ei in proces ", (fizic) , sunt citati , insa doar incuviinteaza actele.(reprezentarea se tranforma in asistare)

De la 18 ani , calitate procesuala activa , in vederea stabilirii pensiei , o are chiar copilul major .Daca unul dintre parinti se adreseaza instantei de judecata , iar copilul e major , actiunea e respinsa pentru lipsa calitatii procesuale active .


;)
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preocentul din venituri pentru pensia alimentara libraana libraana buna. am 2 intebari va rog. cat la suta din venit e oligat un parinte sa acorde pentru pensie alimentara pentru copil? tatal ma poate obliga pe mine ca mama ... (vezi toată discuția)
Este adevarat ca.... oana1234 oana1234 multumesc mult pentru raspunsurile primite pana acum.am omis cateva chestiuni in ceea ce priveste procesul de paternitae ;este adevarat ca trebuie sa i deschid ... (vezi toată discuția)
Mama minora-poate pastra copilul? cristiana12 cristiana12 Buna ziua, Am o situatie speciala in familie.Parintii mei sunt divorati de 9 ani. Instanta ne-a incredintat spre crestere si educare mamei. Acum apx. 1 an ... (vezi toată discuția)