avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... preocentul din venituri pentru pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

preocentul din venituri pentru pensia alimentara

buna. am 2 intebari va rog. cat la suta din venit e oligat un parinte sa acorde pentru pensie alimentara pentru copil? tatal ma poate obliga pe mine ca mama sa ii acord dreptul de a recunoaste copilul in cazul in care nu suntem casatoriti si eu nu vreau acest lucru? va multumesc anticipat.
Tatal poate sau nu sa recunoasca copilul, indiferent daca sunteti de acod sau va opuneti. In situatia in care tatal nu vrea sa recunoasca copilul de buna voie, va trebui sa va adresati instantei pentru stabilirea paternitatii si pensiei de intretinere in favoarea minorului. Daca nu vreti ca tatal sa recunoasca copilul, nu veti avea de la cine cere pensie de intretinere.
Recunoasterea , prin simpla declaratie la starea civila , poate opera independent de pozitia dvs ca mama .
Pensia de intretinere poate atinge 1/4 din veniturile permanente , continue , ale fostului sot , sesizand in acest judecatoria in a carei raza teritoriala domicileaza fie paratul fie reclamantul !
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere pensie alimentara persoanei cu care am ramas insarcinata si nu vrea sa isi recunoasca copilul? simonica1983 simonica1983 Buna ziua . am si eu o intrebare . Persoana cu care am ramas insarcinata nu vrea sa isi recunoasca copilul. cum trebuie sa procedez pentru pensie alimentara? (vezi toată discuția)
Am doi copii dinafara casatoriei, cum pot obtine incredintarea si pensie pentru ei? warick warick Buna ziua.As dori sa ma ajutati putin.Am doi copii dintr-o relatie cu un barbat casatorit.Primul copil nu a fost recunoscut de tata al doilea da.As vrea sa va ... (vezi toată discuția)
Este adevarat ca.... oana1234 oana1234 multumesc mult pentru raspunsurile primite pana acum.am omis cateva chestiuni in ceea ce priveste procesul de paternitae ;este adevarat ca trebuie sa i deschid ... (vezi toată discuția)