avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor catre tata din relatie de concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor catre tata din relatie de concubinaj

Buna ziua.problema in care vreau sa ma ajutati este urmatoarea;Traiesc in concubinaj de 2 ani si 6 luni cu o femeie cu care am un copil in varsta de 1 an si 8 luni.In urma cu o luna aceasta a plecat de la domiciliul conjugal respectiv un apartament pe firma la care suntem actionari doar noi doi.Copilul a ramas in grija mea fara ca ea sa se intereseze de el.Din cate am aflat sta impreuna cu un barbat cu care are o relatie.Ea nu are venituri personale traind doar din indemnizatia de maternitate pe care o primeste pentru ca eu am angajat-o pe o firma timp de un an de zile inainte de a naste si am platit toate impozitele aferente unui salar de 1000 lei.Deasemenea apartamentul a fost finantat in intregime de mine chiar daca l-am luat pe firma facand un act de imprumut al firmei.Tot ce este in apartament a fost cumparat de mine(mobila,electrocasnice etc).Zilele trecute m-a anuntat ca pleaca in strainatate pe o durata nedeterminata.Vreau sa intentez un proces prin care instanta sa-mi acorde custodia copilului.Mentionez ca,copilul este inscris la cresa pe care o frecventeaza regulat (in fiecare zi).
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 08:16, 16 Septembrie 2009
Bunurile nu sunt bunuri comune, deoarece nu sunteti casatorita cu barbatul respectiv.

In cazul in care ati a recunoscut copilul, trebuie sa cereti instantei incredintarea copilului. Daca nu ati recunoscut, sa-l recunoaseti si sa cereti incredintarea.
Ultima modificare: Marți, 15 Septembrie 2009
ContSters77883, utilizator
user-ul este chiar tatal copilului, iar nu mama acestuia :P

dvs veti pute aintroduce actiune in instanta , avand ca obiect incredintarea spre crestere si educare a minorului . de asemenea puteti solicita obligarea paratei la plata pensiei de intretinere .
chiar daca dansa nu lucreaza va trebui sa plateasca o pensie raportata la 1/4 din salariul mediu pe economie .
apelati la serviciile unui av din orasul dvs .
Daca nu e urgenta mare, eu as astepta (din motive tactice) pana pleaca mama... Plecarea ei in strainatate dovedeste cu prisosinta dezinteresul fata de copil...
Evident ca exista si unele neplaceri ridicate de eventuala citare...
se pare ca sunt suficiente motive care stabilesc concret dezinteresul mamei pentru minor.
daca asteptati pana pleaca mama in strainatate ca mai apoi sa introduceti actiunea, exista riscul ca acest proces sa se solutioneze mai greu, termenele de judecata fiind mai lungi, pentru a se efectua citarea in strainatate astfel incat procedura sa fie completa.
o puteti cita insa si la domiciliul comun, fara a specifica faptul ca mama este plecata in strainatate, urmand a fi citata prin publicitate largita.
desigur ca plecarea ei va intari convingerea instantei ca mama nu este interesata de minor.
totusi, analizati lucrurile in mod obiectiv, fara a tine seama de orgoliu.
Succes!
Adresati-va instantei (judecatoria )in a carei raza teritoriala domicileaza paratul , in vederea incredintarii , si a stabilirii pensiei de intretinere(instanta se va pronunta asupra acesteia in mod obligatoriu, cuantumul va fi redat de salariul minim pe economie ).

Cat despre bunuri , atata vreme cat partenera dumneavoastra nu a realizat vreun venit , si nu a contribuit , in niciun fel , la plata pretului acestor bunuri , nu poate ridica vreo pretentie asupra acestora.

Sunt bunuri proprii ale dumneavoastra , indiferent de durata relatiei de cuplu , dispuneti de ele dupa cum doriti .

Iar indemnizatia CIC a fost acordata in vederea cresterii minorului , aceasta nu fost acordata avand in vedere o alta consideratie , si , pe cale de consecinta , intrucat acest copil nu e intretinut si educat de catre mama , in mod firesc , ea va fi sistata.


Succes.;)
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face i0nela i0nela am un copil dintro relatie de concubinaj, tatal la recunoscut , la 2 luni dupa nastere tatal a plecat in strainatate suna intreba de copil trimetea bani sa il ... (vezi toată discuția)
Relatia de concubinaj ebe ebe Stiu ca s-a mai discutat despre acest subiect, insa as dori o precizare: care sunt urmarile, din punct de vedere legal, daca, in urma relatiei de concubinaj, ... (vezi toată discuția)
Divort si incredintarea copilului doreljantea doreljantea Fratele meu este casatorit de 6 ani , casatorie in urma careia a rezultat un baetel de 5 ani.Sotii si copilul pana acum 1 saptamana au locuit impreuna cu ... (vezi toată discuția)