Am primit prin posta o amenda pentru neplata rovignetei(pur si simplu nu ne-am dat seama ca cea pe care o aveam a expirat).
Probabil ne-a vazut o camera in drum spre mare, pe 15.06.2012. Procesul verbal este intocmit pe 26.06.2012. Pe site-ul vostru am gasit o lege pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 15/2002 in care se spune ca la articolul 8, alineatele (3), (31) şi (6) se abrogă. Adica nu mai trebuie platiti cei 28 de euro ca taxa de despagubire.
Intreb:
1.eu intru sub incidenta acestei legi? Este conditionata de o perioada anume? Scap de plata celor 28 euro?
2.intre timp, am mai iesit din Bucuresti pana la Buzau-pe 29 iunie. In cazul in care imi vine un alt proces verbal trebuie sa achit din nou amenda si taxa de despagubire?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Conducatorii auto care circula fara rovinieta vor fi sanctionati doar cu amenda, fara sa mai plateasca si tariful de despagubire, care era de 28 de euro pentru autoturisme,potrivit unui proiect de lege adoptat de deputati
De asemenea, proiectul de lege mai stabileste ca cei care circula fara rovinieta nu pot fi sanctionati decat o singura data in 30 de zile pentru aceasta fapta.
Pentru a se aplica actul normativ mai trebuie doar promulgat de presedintele Romaniei si publicat in Monitorul Oficial.