avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cerere suspendare a activitatii conform prevederilor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cerere suspendare a activitatii conform prevederilor legale

sunt politist de frontiera absolvent al unei scoli de profil in luna ianuarie 2012 am sustinut un examen pentru pastrarea locului de munca si pe 05.07.2012 am solicitat sefului ITPF Iasi suspendarea pe o perioada de 2 ani pentru un interes personal legitim si anume reintregirea familiei(sotia lucreaza ca asistenta, in Germania cu permis de munca,are un apartament inchiriat,avem un copil de 3 ani si 9 luni care momentan locuieste cu mine in Romania.Din cele discutate cu seful institutiei am inteles ca nu mi se va aproba raportul dar astept si raspunsul scris.Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:36, 21 Iulie 2012
sa discutati cu seful superior sefului...:yes:
asta aveam de gand sa fac dar astept raspunsul scris....oricum cred ca o sa ajung in instanta
altfel nu se poate ...legea prevede.........multumesc de raspuns
Nu cred ca legea prevede obligativitatea aprobarii cererii dvs de suspendare a raportului de serviciu ..
legea prevede situatiile in care politistul are dreptul sa solicite suspendarea raportului de munca...nu obligativitatea aprobarii...dar eu cred ca daca raspunsul negativ nu este justificat temeinic se poate ataca in instanta fara doar si poate.....multumesc pentru interes......
Din cate observ , potrivit legislatiei in materie, raportul de serviciu se poate suspenda la cererea politistului de frontiera ... asadar , legea prevede posibilitatea de a solicita suspendarea raportului de servciciu ... raspunsul negativ al conducerii poate fi atacat in instanta de contencios administrativ, potrivit Legii nr.554/2004.

Alte discuții în legătură

Cît timp pot lua concediu fãrã platã ? Aliens Aliens Sunt angajat la o instituție de stat și vreau să iau concediu fără plată pentru cît timp pot lua și dacă mi se păstrează postul ? (vezi toată discuția)
Cerere suspendare raport serviciu nufar alb nufar alb Sunt functionar public am solicitat suspendarea raporturilor de serviciu in conformitate cu art.95 (2) . Am depus cerere motivata cf. legii , am respectat ... (vezi toată discuția)
Politist suspendare la proprie initiativa - stie cineva ? endcomp endcomp salut, politistul se poate suspenda din proprie initiativa datorita unor motive temeinice? Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului: Art. ... (vezi toată discuția)