avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cerere suspendare raport serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cerere suspendare raport serviciu

Sunt functionar public am solicitat suspendarea raporturilor de serviciu in conformitate cu art.95 (2) . Am depus cerere motivata cf. legii , am respectat termenul de 15 zile anticipat. Desi aceasta suspendare se aproba cf. alin. 4 al art. 95 de catre persoana care are competenta numirii in functie cererea mea a fost repartizata de catre o anume sefa la serviciul juridic cu rezolutia : " rog a se face adresa solicitantei prin care sa se ceara acte doveditoare si declaratie pe proprie raspundere cf. C.penal " Ce am de facut? Unde scrie ca este nevoie de asa ceva pt. aprobarea unei cereri de suspendare pentru un interes personal legitim?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:58, 25 Martie 2008
Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivata a functionarului public, pentru un interes personal legitim, in alte cazuri decat cele prevazute de lege pe o perioada cuprinsa intre o luna si 3 ani.

Se pare ca persoana care are competenta numirii in functia publica si de a va aproba cererea de suspendare doreste sa depuneti actele doveditoare in sprijinul cererii dvs. Legea prevede clar c atrebuia sa va motivati cerererea si sa aveti un interes personal legitim.

Pentru ce motiv ati cerut suspendarea? :)
am cerut suspendarea pentru faptul ca am in ingrijire un copil in varsta de 3 ani si 8 luni si nu am posibilitatea sa-i asigur o bona, nu am parinti care sa ma ajute in aceasta situatie deoarece mama a decedat iar tata este grav bolnav . Pot sa le dau acte doveditoare dar declaratie pe proprie raspundere de ce este cazul?
revin cu mentiunea: cererea mea nu a ajuns la persoana care are competenta numirii in functie, in cazul de fata presedintele consiliului judetean, ci s-a oprit la secretarul judetului desi era adresata presedintelui . Are dreptul aceasta persoana sa ia decizii in locul sau? Nu are imputernicire!
Nu are competenta secretarul consiliului judetean in aceasta privinta. Rezolutia trebuia sa fie data de catre Presedintele Consiliului Judetean.
Depuneti actele pe care le aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare functionar public duni duni Suspendare functionar public cf art 95 (2) interes personal legitim - motiv studii de master. Cererea de suspendare trebuie insotita de acte doveditoare? (vezi toată discuția)
Cerere de suspendare din functia publica respinsa. abuz in serviciu? boilaa boilaa Sunt functionar public, si mi-am depus cerere de suspendare din functia publica, pentru 2 ani ca urmare a desfasurarii unui master in strainatate. Directorul ... (vezi toată discuția)
Intreruperea(suspendarea) contractului de munca frida frida Va rog sa-mi spuneti,daca ma duc sa muncesc in strainatate ce posibilitati de a-mi pastra locul de munca din sistemul bugetar,sanatate,am?Si cum se opereaza in ... (vezi toată discuția)