Va rog sa-mi spuneti,daca ma duc sa muncesc in strainatate ce posibilitati de a-mi pastra locul de munca din sistemul bugetar,sanatate,am?Si cum se opereaza in acte?Va multumesc mult pentru sfaturi!
Sunteti functionar public? Deoarece in acest caz, raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivata a functionarului public, pentru un interes personal legitim pe o perioada cuprinsa intre o luna si 3 ani.
Se face o cerere in scris, cu cel putin 15 zile calendaristice inainte de data cand se solicita suspendarea. Suspendarea raportului de serviciu se constata prin act administrativ al persoanei care are competenta numirii in functia publica - acesta va emite o decizie de suspendare a raportului de serviciu pe perioada respectiva.
Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.
Depuneti la conducerea spitalului o cerere prin care solicitati suspendarea contractului individual de munca.
Va multumesc din suflet pentru ajutor.Pe aici avem de lucru cu niste "caini",daca se poate se straduiesc sa ne incurce.Face-ti o munca exceptionala.Va felicit!