avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendarea contractului de munca la initiativa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendarea contractului de munca la initiativa salariatului

buna ziua,

va rog sa-mi raspundeti si mie la cateva intrebari:

1. daca un angajat - functionar public face urmatoarea cerere:

'' subsemnatul .....doresc sa va aduc la cunostinta urmatoarele: incepand cu data de 26.06.2008 datorita faptului ca am obtinut o bursa in strainatate va rog sa-mi suspendati temporar contractul individual de munca pe o perioada de 2 ani, dupa aceasta perioada relatia contractuala urmand sa fie reluata''.

intrebarea este, care este articolul din codul muncii pe baza caruia institutia ii aproba acestui functionar suspendarea activitatii pe 2 ani si de ce venituri beneficiaza acesta in aceasta perioada (vechime, plata asigurarilor de sanatate etc)

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: maria.dinca , utilizator 11:17, 23 Februarie 2009
Daca e vorba despre un functionar public se aplica dispozitiile Legii nr. 188/1999 modificata prin Legea nr.251/2006.
Potrivit art.95 alin.2 din Legea nr.188/1999, raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivata a functionarului public, pentru un interes personal legitim, in alte cazuri decat cele prevazute la alin. (1) si la art. 94 alin. (1) din lege, pe o perioada cuprinsa intre o luna si 3 ani.
Cererea de suspendare a raportului de serviciu se face in scris, cu cel putin 15 zile calendaristice inainte de data cand se solicita suspendarea.
Suspendarea raportului de serviciu se aproba prin act administrativ al persoanei care are competenta numirii in functia publica.
Actul administrativ prin care se aproba suspendarea raportului de serviciu, precum si cel prin care se dispune reluarea activitatii de catre functionarul public se comunica Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, in termen de 10 zile lucratoare de la data emiterii.

Suspendarea are ca efect suspendarea prestării muncii de către functionarul public şi a plăţii drepturilor de natură salarială de către angajator- institutie publica.

va multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare contract de munca, functionar public mca mca Buna ziua! Sunt functionar public, in prezent aflat in perioada de suspendare a raportului de serviciu în conformitate cu art. 95 alin. (1) litera c) din ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa instiintez itm ca mi-am suspendat raportul de serviciu? ionascu2011 ionascu2011 sunt functionar public si mi-am suspendat contractul de munca la cerere conform articolului 95 alin 2 Intrebarea este daca pe langa procedurile de ... (vezi toată discuția)
Suspendarea fp si efectuarea de activitate in proiecte fse narcisa73 narcisa73 Sunt functionar public si mi s-a propus sa lucrez pe un proiect FSE ca expert, dar sa ma suspend din functia publica!!! Este posibil avand in vedere ... (vezi toată discuția)