avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Trebuie sa instiintez ITM ca mi-am suspendat raportul ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Trebuie sa instiintez ITM ca mi-am suspendat raportul de serviciu?

sunt functionar public si mi-am suspendat contractul de munca la cerere conform articolului 95 alin 2

Intrebarea este daca pe langa procedurile de suspendare respectiv instiintare ANFP este necesar si instiintarea de catre mine sau de catre autoritatea locala cu {care am relatiile de munca suspendate ) si a inspectoratului teritorial de munca
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:34, 27 Februarie 2012
nu. fp nu au raporturi de munca, ci raporturi de serviciu. :)
nici d-voastra,nici institutia publica nu comunica ITM-ului
se comunica doar la ANFP,de catre institutia publica
si in plus va recomand sa mergeti la domnii de la resurse umane care v-au redactat actul administrativ de suspendare in temeiul lui 95 (2) din Legea 188, si sa le spuneti ca aceasta prevedere nu mai este in vigoare si ca se merge pe codul muncii, in completare. asa ca spuneti-le sa va rectifice temeiul legal, in rest e ok. doar institutia tb sa instiinteze ANFP si dvs nu faceti nimik
Art 95 alin 2 din Legea 188 /1999 este in vigoare si de altfel Codul muncii nu are nimic de a face cu functionarii publici.
Poate colega ne spune si in baza carui act normativ s-a abrogat art.95 alin.2 din Legea nr.188/199? ... :-/

Legea nr.188/1999:
Art.95
.....
(2) Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivată a funcţionarului public, pentru un interes personal legitim, în alte cazuri decât cele prevăzute la alin. (1) şi la art. 94 alin. (1), pe o perioadă cuprinsă între o lună şi 3 ani.
(3) Cererea de suspendare a raportului de serviciu se face în scris, cu cel puţin 15 zile calendaristice înainte de data când se solicită suspendarea, cu excepţia situaţiei prevăzute la alin. (1) lit. e), când cererea de suspendare se face cu 48 de ore înainte de declanşarea grevei.
(4) Suspendarea raportului de serviciu se constată în cazurile prevăzute la alin. (1) şi la art. 94 alin. (1), precum şi în alte cazuri reglementate prin legi speciale, respectiv se aprobă în cazul prevăzut la alin. (2), prin act administrativ al persoanei care are competenţa numirii în funcţia publică.
(5) Dispoziţiile art. 94 alin. (2) se aplică în mod corespunzător şi pentru cazurile prevăzute la alin. (1) şi (2).

Art. 96. - (1) Reluarea activităţii se dispune prin act administrativ al persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică.
(2) Actul administrativ prin care se constată, respectiv se aprobă suspendarea raportului de serviciu, precum şi cel prin care se dispune reluarea activităţii de către funcţionarul public se comunică Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, în termen de 10 zile lucrătoare de la data emiterii.
.......

Alte discuții în legătură

In ce temei legal se suspenda raportul de serviciu? Danaioana Danaioana Buna ziua, Spuneti-mi, va rog, in baza carei legislatii pot suspenda raportul de serviciu a unui functionar public, la cererea acestuia de concediu fara ... (vezi toată discuția)
Suspendarea raporturilor de serviciu conform art. 95, alin. (2) din legea nr. 188/1999 marin53 marin53 Dupa ce raporturile de serviciu au fost suspendate de drept, urmare a unui concediu medical, se poate solicita, in continuare, suspendarea pentru un interes ... (vezi toată discuția)
Suspendarea raportului de serviciu Sanda67 Sanda67 Buna ziua. Am urmatoarea problema: Lucrez intr-o institutie publica si am primit din partea forului nostru superior o adresa prin care ni se spune ca ... (vezi toată discuția)