Buna ziua.
Am urmatoarea problema:
Lucrez intr-o institutie publica si am primit din partea forului nostru superior o adresa prin care ni se spune ca "prevederile art. 95 alin. (2) din L.188/1999 r2 cu complet.si modif.ulterioare, referitoare la suspendarea raportului de serviciu la cererea motivata a functionarului, pentru un interes personal legitim, pe o perioada cuprinsa intre 1 luna si 3 ani, a fost abrogat in mod expres de art. V din Legea nr.140/2010 pt. modif.Legii188/1999, act intrat in vigoare la data de 11.07.2010. Intrucat Legea 188/1999 nu prevede dispozitii exprese care sa interzica suspendarea rap.de serviciu la initiativa functionarului public pentru interese personale, in baza art. 117 din L.188/1999, coroborat cu art.54 din Legea 53/2003, rap. de serviciu al f.p. poate fi suspendat pentru interese personale, prin acordul functionarului si al institutiei publice la care lucreaza."
Intrand pe internet pe Legea 188/1999 r2 actualizata la zi, insa, forma articolului 95 alin. 2 este cea dinaintea modificarii acestuia prin OUG 105/2009, ordonanta abrogata de fapt prin Legea 140/2010, textul fiind " rap. de serv.se poate suspenda la cererea motivata a f.p., pentru un interes personal legitim, in alte cazuri decat cele prevazute la alin. (1) si la art. 94 alin. (1), pe o perioada cuprinsa intre o luna si 3 ani". De asemenea apare, intradevar, corect, abrogat art. 2.1.
Fata de cele aratate, nu stiu daca pentru o asemenea suspendare se poate invoca in continuare art. 95 (2).
VA MUTUMESC
art. modificat prin legea nr. 140/2010, arata asa
(2) Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivată a funcţionarului public, pentru un interes personal legitim, în alte cazuri decât cele prevăzute la alin. (1) şi la art. 94 alin. (1), pe o perioadă cuprinsă între o lună şi 3 ani.
ce scrie in epistola aia, cu legea 53/2003, si alte daraveli... altadata, m-ar fi infuriat...acum, ma face doar sa zambesc. in locul dvs, le-as recomanda 3 galeti de apa, precum si sa citeasca legea nr. 188/1999, cap-coada, astfel incat, sa-si dea seama ca aceasta lege (188/1999) se completează cu prevederile legislaţiei muncii, precum şi cu reglementările de drept comun civile, administrative sau penale, după caz, în măsura în care nu contravin legislaţiei specifice funcţiei publice :)
ma mir ca n-au introdus-o in adresa aia, si pe maica Domnului....
si eu am aceasi intrebare daca prevederile alin 95 alin 2 din 188/1999 se mai aplica deoarece eu vreau sa imi suspend raporturile de serviciu pentru studii si anume un master in strainanate.din ministerul unde lucrez mi s-a spus ca acest articol a fost abrogat si ca nu ma pot suspenda decit in baza Codului Muncii.
Din cite am discutat cu alti colegi exista o adresa a Consiului Legislativ care spune ca interpretarea data de Agentia Functionarului Public este gresita
"prevederile art. 95 alin. (2) din L.188/1999 r2 cu complet.si modif.ulterioare, referitoare la suspendarea raportului de serviciu la cererea motivata a functionarului, pentru un interes personal legitim, pe o perioada cuprinsa intre 1 luna si 3 ani, a fost abrogat in mod expres de art. V din Legea nr.140/2010 pt. modif.Legii188/1999, act intrat in vigoare la data de 11.07.2010.
Deci intrebarea mea daca ma pot suspenda in baza 95 alin 2 pentru un master in strainatate?