avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functionar public, suspendare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functionar public, suspendare

Buna seara am nevoie urgent de un raspuns : un functionar public suspendant din motive personale la cerere, pe o perioada de un an, poate obtine venituri din alte activitati, in acest timp, in baza unor conventii civile de prestari servicii.Multumesc mult mi ati fi de mare ajutor daca as stii si baza legala sau unde sa caut sa ma pot edifica
Cel mai recent răspuns: cristinavasile , utilizator 00:20, 7 Iunie 2010
NU!
legea nr. 188/1999
"ART. 95
2) Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivată a funcţionarului public, pentru un interes personal legitim, în alte cazuri decât cele prevăzute la alin. (1) şi la art. 94 alin. (1), pe o perioadă cuprinsă între o lună şi 6 luni, fără ca perioadele cumulate de suspendare să depăşească 3 ani în cariera funcţionarului public în cadrul aceleiaşi autorităţi sau instituţii publice. Conducătorul autorităţii sau instituţiei publice nu poate aproba cererea de suspendare a raportului de serviciu al funcţionarului public dacă interesul personal legitim este justificat prin desfăşurarea de activităţi remunerate pe perioada suspendării raporturilor de serviciu.
(2^1) Suspendarea raportului de serviciu se solicită în scris şi motivat de funcţionarul public, se aprobă de conducătorul autorităţii sau instituţiei publice, în condiţiile prevăzute la alin. (1) şi (2), numai pe baza unor documente justificative.
(3) Cererea de suspendare a raportului de serviciu se face în scris, cu cel puţin 15 zile calendaristice înainte de data când se solicită suspendarea, cu excepţia situaţiei prevăzute la alin. (1) lit. e), când cererea de suspendare se face cu 48 de ore înainte de declanşarea grevei.
(4) Suspendarea raportului de serviciu se constată în cazurile prevăzute la alin. (1) şi la art. 94 alin. (1), precum şi în alte cazuri reglementate prin legi speciale, respectiv se aprobă în cazul prevăzut la alin. (2), prin act administrativ al persoanei care are competenţa numirii în funcţia publică.
(5) Dispoziţiile art. 94 alin. (2) se aplică în mod corespunzător şi pentru cazurile prevăzute la alin. (1) şi (2)." :)
multumesc frumos=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea unui consilier juridic din functia publica tiberiu sorin tiberiu sorin Un functionar public se poate suspenda din functia publica de consilier juridic, pentru a se activa in avocatura, fiind avocat definitiv. Care este temeiul ... (vezi toată discuția)
Suspendare din motive personale mira55 mira55 VREAU SA STIU DACA DUPA CE AM AVUT RAPORTURILE DE SERVICIU SUSPENDATE DE DREPT, DIN MOTIVE MEDICALE, POT SA MA SUSPEND DIN FUNCTIE DIN MOTIVE PERSONALE, PE O ... (vezi toată discuția)
Modificarea unor articole din legea nr. 188/1999 rambodincarpati rambodincarpati I-mi poate raspunde cineva daca din Lg.188/1999 privind statutul functionarilor publici s-au schimbat urmatoarele articole: - art.95; alin.2 -art. 95; ... (vezi toată discuția)