avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... suspendarea unui consilier juridic din functia publica
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

suspendarea unui consilier juridic din functia publica

Un functionar public se poate suspenda din functia publica de consilier juridic, pentru a se activa in avocatura, fiind avocat definitiv. Care este temeiul legal?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 15:49, 1 Februarie 2010
Printre cazurile de suspendare prevazute de art. 94 din Legea nr. 188 nu figureaza si aceasta situatie. deci trebuie incetat raportul de serviciu si apoi a se sokicita baroului sa se treaca pe tabloul avocatilor activi
Legea nr. 188/1999
"Art. 95
(2) Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivată a funcţionarului public, pentru un interes personal legitim, în alte cazuri decât cele prevăzute la alin. (1) şi la art. 94 alin. (1), pe o perioadă cuprinsă între o lună şi 6 luni, fără ca perioadele cumulate de suspendare să depăşească 3 ani în cariera funcţionarului public în cadrul aceleiaşi autorităţi sau instituţii publice. Conducătorul autorităţii sau instituţiei publice nu poate aproba cererea de suspendare a raportului de serviciu al funcţionarului public dacă interesul personal legitim este justificat prin desfăşurarea de activităţi remunerate pe perioada suspendării raporturilor de serviciu.
(2^1) Suspendarea raportului de serviciu se solicită în scris şi motivat de funcţionarul public, se aprobă de conducătorul autorităţii sau instituţiei publice, în condiţiile prevăzute la alin. (1) şi (2), numai pe baza unor documente justificative." :)
Iti multumesc pentru raspuns, inteleg ca din articolul mentionat de tine nu exista posibilitatea de a ma suspenda din functia publica si a practica avocatura. Aceasta activitate fiind remunerata. Inteleg ca nu exista decat demisia.
Din pacate, puteti practica, doar dupa incetarea, in cond. legii, a raportului de serviciu.( demisie,prin acordul partilor, etc) :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public, suspendare cristinavasile cristinavasile Buna seara am nevoie urgent de un raspuns : un functionar public suspendant din motive personale la cerere, pe o perioada de un an, poate obtine venituri din ... (vezi toată discuția)
Suspndarea functionarului public la cerere Nesuferita Nesuferita Daca se mai poate suspenda un functionar public la cerere pe o perioada de 3 luni si in ce conditii . Multumesc (vezi toată discuția)
Suspendarea cartala cartala acum cu noua modificare a legii 188 din 1999 sa inteleg ca perioada de suspendare se face din 6 in 6 luni pana se aunge la 3 ani in cadrul aceleasi institutii? (vezi toată discuția)