avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspndarea functionarului public la cerere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspndarea functionarului public la cerere

Daca se mai poate suspenda un functionar public la cerere pe o perioada de 3 luni si in ce conditii . Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:51, 15 Iulie 2010
Da, se poate suspenda raportul de serviciu pe o asemenea perioada ... vedeti art.95 alin.2 din Legea nr.188/1999, modificat prin OUG nr.105/2009.

„(2) Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivata a functionarului public, pentru un interes personal legitim, in alte cazuri decat cele prevazute la alin. (1) si la art. 94 alin. (1), pe o perioada cuprinsa intre o luna si 6 luni, fara ca perioadele cumulate de suspendare sa depaseasca 3 ani in cariera functionarului public in cadrul aceleiasi autoritati sau institutii publice. Conducatorul autoritatii sau institutiei publice nu poate aproba cererea de suspendare a raportului de serviciu al functionarului public daca interesul personal legitim este justificat prin desfasurarea de activitati remunerate pe perioada suspendarii raporturilor de serviciu.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea cartala cartala acum cu noua modificare a legii 188 din 1999 sa inteleg ca perioada de suspendare se face din 6 in 6 luni pana se aunge la 3 ani in cadrul aceleasi institutii? (vezi toată discuția)
Suspendarea unui consilier juridic din functia publica tiberiu sorin tiberiu sorin Un functionar public se poate suspenda din functia publica de consilier juridic, pentru a se activa in avocatura, fiind avocat definitiv. Care este temeiul ... (vezi toată discuția)
Modificarea unor articole din legea nr. 188/1999 rambodincarpati rambodincarpati I-mi poate raspunde cineva daca din Lg.188/1999 privind statutul functionarilor publici s-au schimbat urmatoarele articole: - art.95; alin.2 -art. 95; ... (vezi toată discuția)