avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii timpul de munca
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

timpul de munca

daca salariatul lucreaza o zi cu o zi si nu depaseste orele lucratoare in luna, anagajatorul mai este obligat sa-i acorde zile libere pentru zilele lucrate sambata sau duminica?
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 12:37, 9 Iulie 2012
Art. 137. [repausul saptamanal]
(1) Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Acordare repaosului saptamanal in zilele de sambata si duminica nu este o cerinta imperativa.Aceste zile libere pot si acordate si in alte zile, lucru care la dvs se intampla, salariatii lucrand, probabil 12 ore/zi urmate de repaos 24 ore.In aceasta situatie trebuie sa le acordati un spor la salariu, spor care poate fi oricat stabiliti dvs prin regulamentul intern.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare GABRIEL1960 GABRIEL1960 Se pot efectua ore suplimentare in limita a 48 ore saptamanal fara obligatia angajatorului de a acorda repaos 48 ore consecutive? Daca da in ce mod? Precizez ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare soucadan soucadan Buna ziua, un angajat este chemat la lucru si efectueaza intr-o zi de sambata 4 ore, cate ore libere va primi in urmatoarele 60 de zile?....4 ore sau 8 ore? (vezi toată discuția)
Codul muncii paula manta paula manta In conformitate cu: ART. 137 (1) Repausul săptămânal se acordă în două zile consecutive, de regulă sâmbăta şi duminica. (2) În cazul în care ... (vezi toată discuția)