avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu de risc maternal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu de risc maternal

Stie cineva daca in cazul concediului de risc maternal se retine contributia pentru pensii de 9.5% angajatului?
In normele metodologice din 07.04.2004 la art.22,alin.1este mentionat ca pentru indemnizatia de risc maternal nu se datoreaza contributia de asigurari sociale de stat.
Cel mai recent răspuns: alinut , utilizator 18:38, 10 Ianuarie 2009
Fiind considerata perioada asimilata nu se datoreaza asemenea contributii
alinut a scris:

Stie cineva daca in cazul concediului de risc maternal se retine contributia pentru pensii de 9.5% angajatului?
In normele metodologice din 07.04.2004 la art.22,alin.1este mentionat ca pentru indemnizatia de risc maternal nu se datoreaza contributia de asigurari sociale de stat.

Contributia de asigurari sociale este cea de care faceti referire in intrebare. Prin urmare, nu se plateste aceasta contributie in cazul concediului de risc maternal.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii concediu medical anca55 anca55 In perioada concediului medical ce contributii se platesc si ce nu se platesc de catre salariat si de catre societate? Imi puteti descrie, eventual, si baza de ... (vezi toată discuția)
Ce taxe se retin din concediul de risc maternal? angel1983 angel1983 sant in concediu de risc maternal,si as dori sa stiu ce taxe se retin. sau daca se impoziteaza si anume ce se impoziteaza. sau cum se calculeaza. ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal eles eles HRISTOS A INVIAT!!! Ma poate ajuta si pe mine cineva ?? As vrea sa stiu cat este procentul pentru concediul de risc maternal si cum se calculeaza acesta. Si ... (vezi toată discuția)