avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul legal personal angajat al sanatatii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul legal personal angajat al sanatatii

Buna ziua! Sunt angajat al ministerului sanatatii de 17 ani si am beneficiat de concediul legal de odihna (cu spor vechime,spor de conditii spital boli infectioase,spor fidelitate) 35 zile. De anul acesta sindicatul (care sincer nu a facut nimic pentru unitatea noastra si nici pt. mine personal) a adus un model de contract colectiv de munca din care reiese ca esti obligat sa cotizezi cu 1 la suta din salar ca membru sindicat si cu 0.6 la suta ca nemembru. Stiind ce mirsavi se fac in sindicate(fost lider de sindicat pe unitate timp de 4 ani si inlaturat datorita intrebarilor puse tot timpul in acele sedinte de sindicat la care se merge si erau tabele cu diferite persoane care nu apareau dar erau trecute la enumeratie )nu am aderat la nici o cotizatie si cu stupoare acum dupa sase luni trecute din an aflu ca mi-sa redus concediul. Mentionez faptul ca pina acum am avut depuse in fiecare luna cerere de concediu (doua zile pe luna datorita unui handicap pe care il am de 8 ani,fractura de col femural cu implant de brose) in care apareau total zile concediu 35 de zile dar de luna aceasta mi-sa spus ca am doar 22 pe an. Ce ma sfatuiti sa fac? Daca este nevoie pot sa va dau si alte detali. Va multumesc frumos Marius Tarisnyas
Cel mai recent răspuns: valita , utilizator 16:37, 10 Iulie 2012
Buna ziua.
Sindicatul acela despre care ati scris ca nu a facut nimic pentru unitate si nici pentru dumneavoastra, nu a negociat Contractul Colectiv , drept urmare dumneavoastra si toti salariatii indiferent daca sunt membrii de sindicat sau nu, aveti atatea zile de concediu cat sunt prevazute in codul muncii. Tot ce aveati in plus la concediul de odihna, aveati datorita contractului colectiv negociat de sindicat.

"a adus un model de contract colectiv de munca din care reiese ca esti obligat sa cotizezi cu 1 la suta din salar ca membru sindicat si cu 0.6 la suta ca nemembru." nu esti obligat deoarece ca membru de sindicat in momentul in care te-ai inscris ai fost de acord cu plata cotizatiei de 1% iar ca nemembru de sindicat daca doriti sa nu platiti acei 0,6% puteti renunta la drepturile negociate de sindicat .

"Stiind ce mirsavi se fac in sindicate", ar fi interesant sa aflam.

Veti avea acelasi numar de zile de concediu de odihna ca pana acum dupa negocierea si inregistrarea Contractului Colectiv.
Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna si ore suplimentare ContSters276586 ContSters276586 Din anul 2012 mi-au ma-i ramas 16 zile concediu de odihna si 55 de ore suplimantare.Am stat acasa pentru sarbatorile de iarna 2012-2013, 7 zile.Mi-au spus de ... (vezi toată discuția)
Cotizatie sindicat giulia75 giulia75 as dori sa stiu si eu cuantumul cotizatiei sindicat la un membru si la un nemembru al acestuia? (vezi toată discuția)
Activitati sindicale MILESCU MILESCU Buna ziua, as dori sa stiu la cate zile de activitate sindicala are dreptul un membru din conducerea sindicatului, in conditiile in care acesta este angajat ... (vezi toată discuția)