avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cine plateste reparatia liftului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cine plateste reparatia liftului

este normal sa platim reparatia liftului daca locuim la parter?....si aceasta reparatie sa se calculeze pe nr.de camere si nu pe persoane?..........caci doar nu imi pun baia in lift si o trimit la plimbare?............multumesc?
Cel mai recent răspuns: roxaalexie , utilizator 20:38, 10 Iulie 2012
Reparatia liftului intra in categoria cheltuielilor pe cota parte (deci in functie de suprafata apartamentului).

Este normal sa se plateasca de toata lumea, chiar daca il foloseste sau nu. Nefolosirea de catre parter a liftului ii scuteste doar de costul de functionare, nu si de cel de intretinere si reparatie.

Este normal deoarece toti proprietarii detin indivizibil, in devalmasie si perpetuu o cota din acel lift, cota data de suprafata apartamentului.

Vezi Legea 230/2007 si HG1588/2007
Le gasiti usor pe internet si chiar in sectiunea de documente utile a forumului.
Liftul reprezinta parte comuna pentru a carei intretinere si reparatie sunt obligati sa participe toti proprietarii din condominiu indiferent de nivelul unde domiciliaza
Locund la parter,eventual prin hotarare a adunarii generale,in temeiul disp art 35 din HG nr 1588/2007 puteti fi exceptat
de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functionarea ascensorului
Ultima modificare: Marți, 10 Iulie 2012
ynocentta, utilizator
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie lift castelanul castelanul la reparatie lift cheltuiala se imparte pe apartament sau pe nr.de persoane?cum e mai corect ?si daca se poate ,de ce? Ar mai fi ceva-se imparte de la et.2 ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli intretinere ContSters50658 ContSters50658 As dori sa stiu, daca am centrala proprie si contorizare individuala apa rece, sigur pe banii mei toate, nu ar trebui reduse proportional si cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli aplicabile apartamentelor de la parter cristinamariav cristinamariav Buna ziua, Am un apartament la parterul uni bloc de 8 etaje unde in prezent nu sta nimeni. Acest bloc are lift si pentru etajele superioare tronson de ... (vezi toată discuția)