Am cumparat casa de la mama ,ea avand dreptul sa locuiasca intr o camera tot restul vietii! intre timp au aparut neintelegeri in familie referitor la sotul meu care are unele probleme cu bautura! mama traieste cu teama sa nu o dea afara ,si as dori sa va intreb : exista posibilitatea ca sa fac un act aditional contractului in care sa se stipuleze ca nu pot intra in posesia apartamentului decat dupa decesul dumneaei?
Daca acel contract este de vanzare cumparare cu abitatie viagera pe acea camera, adica mama dvs are abitatie viagera, dreptul de a locui in acea camera pana la sfarsitul vietii si este notat acest lucru si in cartea funciara a apartamentului, sotul dvs nu poate sa o dea afara din casa. Daca nu ati facut contract de vanzare cu clauza de abitatie pt mama, ii puteti constitui acesteia cu titlu gratuit abitatie viagera pe acea camera, insa daca ati cumparat apartamentul in timpul casatoriei si sotul dvs trebuie sa fie de acord, daca este bun propriu apartamentul, adica l ati cumparat inainte de casatorie atunci puteti sa i constituiti fara acordul sotului. Insa uitati va bine in contractul pe care il aveti ca este posibil sa existe deja acea clauza de abitatie viagera pentru mama dvs.
va multumesc! o sa ma duc la notar sa vad cum rezolv! apartamentul este cumparat in timpul casatoriei si chiar as dori sa intentez divort si sa mi pastrez casa impreuna cu mama si cei 2 copii! va multumesc inca odata