avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pe caz de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pe caz de boala

buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti intr o situatie cu care ma confrunt, si anume: unchiul meu, are 20 de ani stagiu de cotizare, 59 varsta, si un act medical prin care se constata ca este cardiac, act necesar pentru pensionarea pe caz de boala; cu toate astea, aceasta nu i este acordata, pe motiv ca nu are 26 ani vechime in munca. va rog sa mi spuneti ce alternativa exista pentru a i se aproba dosarul de pensionare, date fiind conditiile. va multumesc frumos, Otilia
Cel mai recent răspuns: georgettegan , utilizator 17:11, 12 Iulie 2012
Va putea sa beneficieze de pensie la implinirea varstei standard de pensionare.
Stagiile de cotizare care stau la baza incadrarii in grad de invaliditate sunt prevazute la
Art. 73 din legea 263 din 2010
(1) Persoanele care si-au pierdut capacitatea de munca din cauza unor boli obisnuite sau a unor accidente care nu au legatura cu munca beneficiaza de pensie de invaliditate daca au realizat stagiul de cotizare necesar in raport cu varsta, conform tabelului nr. 3.

Tabelul nr. 3
Varsta persoanei la data emiterii Stagiul de cotizare necesar
deciziei medicale asupra capacitatii (ani)
de munca

;;;
;;
57—60 ani 26
Peste 60 de ani 27

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata pe caz de boala andronescu_dan andronescu_dan Care este acum perioada minim obligatorie de cotizare (VECHIMEA MINIM-OBLIGATORIE) pentru Pensionarea anticipata pe caz de boala ? Mulțumesc ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate carmen43 carmen43 Eu sufar de tulburare depresiva anxioasa si cand am fost in comisie sa ies la pensie mi-a spus ca am tot ce imi trebuie pentru pensie dar mai imi trebuia 1 an ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de pensie de invaliditate? Iustina12 Iustina12 Buna ziua, Am 45,5 ani, vechime in munca 18 ani + perioada somaj 4 ani (22 ani total), as dori sa stiu daca pot beneficia de pensie de inavaliditate, si cum ... (vezi toată discuția)