avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Va rog din suflet ajutati-ma sunt DEBUSOLAT!!!!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Va rog din suflet ajutati-ma sunt DEBUSOLAT!!!!

In anul lui 2006 cam pe la sfarsitul luni aprilie am facut un accident de toata frumusetea fara a poseda Permis de Conducere! in Luna August a aceluiasi an am fost judecat si condamnat la (exact ce-mi scrie pe cazier) :

cond. la 6 luni inchisoare cu suspendare , termen de incercare 2 ani si 6 luni conform art. 81, 82 C.P, art 78 al.1q OUG 195/02, 75, 76,

Aceasta insemneand ca in luna februarie am implinit 2 ani si 6 luni din ziua in care am fost condamnat!
Intrebarea mea este:
Pot oare sa-mi fac Reabilitare?
sau trebuie sa astept per total 3 ani ?
deci eu vreau sa aflu perioada de incercare incepe din momentul condamnari sau dupa trecerea celor 6 luni cu suspendare?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 18:59, 24 August 2009
Sunteti reabilitat de drept.
Termenul de incercare este compus din condamnare plus 2 ani.
Dupa data trecerii celor 2 ani si 6 luni, solicitati eliberarea unui cazier judiciar. Daca pedeapsa respectiva se regaseste in cazier, adresati-va instantei pentru a opera reabilitarea de drept. Se mai intampla ca "sa uite " ca dumneavoastra sunteti reabilitat de drept si sa aveti in continuare cazierul patat.
adresati-va instantei pentru a opera reabilitarea de drept
Mergeti si faceti cerere la cazier.
Nu este necesar sa mai ajungeti in instanta.
Sa aveti cu dvs. sentinta legalizata.
Exact asta am vrut sa va mai intreb!
Deci eu acum vreau sa urmez cursurile scolii de soferi, deci daca eu imi voi scoate CAZIER si in continuare imi scrie acuzatiile pe el si daca aduc si sentintza legalizata banuiesc ca pe aceasta imi scrie data expirari cazierului si pot intra fara probleme intr-un examen pt sustinerea permisului auto?
Pe sentinta ar trebui sa-mi scrie ca am iesit din perioada precizata in postul de mai sus si atunci ceea ce "mi-ar putea" scrie pe cazier este egal cu NUL?
Deci cred ca am facut o harababura totala eu vreu sa stiu doar in caz ca ei au "uitat" sa-mi "stearga" cazierul, ma pot prezenta la orice institutie de Scoala de Soferi doar cu, cazier si sentinta legalizata care DOVEDESTE ca eu din data de 11.01.2009 Sunt "Curat" si sa ma inscriu fara a avea probleme?
Ultima modificare: Marți, 13 Ianuarie 2009
ContSters74639, utilizator

Alte discuții în legătură

Reabilitare - termen, conditii, modalitati tm_09_bul tm_09_bul Buna ziua , In urma cu 1 an , am avut un proces in urma caruia s-a emis sentinta finala si irevocabila si m-am ales cu cazier judiciar. Am inteles ca acest ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept puiuancaramona2002 puiuancaramona2002 Am avut in anul 2008 .6 luni cu suspendare si 2 ani si 6 luni de reabilitare doresc sa ma angajez si am nevoie de cazier imi este patat cazierul ? ma va ... (vezi toată discuția)
Art. 87. - (1) conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool Anna-Marria Anna-Marria Buna seara! Am o mica nelamurire,si am observat ca aici se pot rezolva multe..macar din vorbe si sfaturi! In 30.11. 2007 parintii mei au avut un ... (vezi toată discuția)