avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... abandon familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

abandon familie

Buna ziua.
Fostul sot, condamnat la 1 an inchisoare cu suspendare pentru abandon de familie in luna octombrie anul trecut(pentru neplata pensiei alimentare timp de 5 ani) Nici pana astazi(Iulie2012) nu a platit nici un leu pensie alimentara. In cazul formularii celei de a doua plangere penala ,se mai pot impaca partile?(sincera sa fiu nu doresc ca acesta sa faca inchisoare vreau doar sprijinul material pe care acesta este obligat sa-l acorde copilului) .
va multumesc anticipat pentru raspuns si va doresc o zi buna
Cel mai recent răspuns: dovlecel , utilizator 17:48, 10 Iulie 2012
puteti incerca executarea silita a acestuia in baza hotararii prin care a fost obligat la plata pensiei de intretinere pentru a nu mai fi nevoie sa apelati la solutionarea acestei situatii pe cale penala, asta bineinteles daca are bunri sau venituri impozabile.
In cazul infractiunii de abandon de familie, impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Prin urmare va veti putea retrage o evetuala noua plangere depusa.

In cazul in care va fi din nou condamnat pt aceasta infractiune atunci este posibil ca pedeapsa aplicata sa fie una cu executare.
in ceea ce priveste impacarea partilor, aceasta poate avea loc, pentru ca legea nu limiteaza acest drept in cazul infractiunilor a caror punere in miscare a actiunii penale se face la plangerea prealabla a pertii vatamate.
Din pacate,acesta nu are bunuri proprietatea sa si prin executare silita nu am obtinut nici dupa 3 ani cheltuielile de judecata de la primul proces. Singura solutie vad ca ramane tot plangerea penala. Va multumesc din suflet pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere copil 2499 2499 ce se intampla daca un parinte nu plateste pensia de intretinere unui copil timp de 7 luni? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Alex Octavian Alex Octavian Buna ziua.Am si eu o intrebare legata de pensia alimentara.Am depus o cerere in instanta pe data de 17.06.2008 in legatura cu majorarea pensiei ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare lexyaly lexyaly fostul meu sot n-a platit pensia alimentara de cand s-a incheiat divortul din 2007 .imi poate cineva da o cerere tip pe care s-o depun la judecatorie pt ... (vezi toată discuția)