avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie

buna seara . sunt bunicul unui baietel de aproape 7 ani , care este plecat impreuna cu parintii lui in Spania . Copilul a luat pana acum alocatia de la statul roman la adresa celorlalti bunici, acolo unde aveau parintii lui adresa de domiciliu .DE CATEVA LUNI (3 MAI EXACT) bunica cealalta spune ca copilul nu mai are dreptul la alocatie de la statul roman , pt ca "a auzit postarita ca copilul si parintii nu mai sunt in tara " .Mentionez ca copilul si parintii lui sunt in Spania de 5 ani , au luat de la inceput si in spania un fel de alocatie acordata de statul spaniol 2 ori pe an , si nu s-au ivit probleme .eu banuiesc ca bunicii ceilalti vor sa isi insuseasca ei alocatia, aceasta venind pe adresa lor . Va multumesc, cu stima ![
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 18:47, 10 Iulie 2012
Legal, copilul nu ar mai avea dreptul la alocatia pentru copii in România, atat conform legislatiei românesti cat si celei europene.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie pierduta niros_e niros_e buna seara . sunt bunicul unui baietel de aproape 7 ani , care este plecat impreuna cu parintii lui in Spania . Copilul a luat pana acum alocatia de la statul ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil marian_ralu marian_ralu Buna seara!Sunt mama unui copil de trei ani,nascut in Spania.Copilul are cetatenie romana,desi traieste impreuna cu parintii lui in Spania.Desi tatal copilului ... (vezi toată discuția)
Alocatia pentru copil in spania HoreaS HoreaS copilul meu este nascut in Spania si primeste alocatie de la statul spaniol din anul 2008 . Eu am primit serviciu ca angajat definitiv cu contratct in Spania ... (vezi toată discuția)