Buna ziua , am o intrebare , testul poligradf poate da erori? si in ce situatie? daca un om este terorizat zilnic de o situatie urita, credeti ca asta poate influenta?astfel incat numai la auzul intaplarii sa intre in panica si astfel sa dea eroare acest test.
evident ca poate da erori. cel mai simplu caz este cel al persoanelor care chiar cred in cele ce declara desi este o minciuna. testul poligraf nu va demonstra minciuna deoarece starea fizica a persoanei nu se schimba - nici pulsul, nici bataule inimii, nimic.
din aceasta cauza nu este folosit ca si proba a vinovatiei in instantele de judecata.
ok, dar o persoana care afirma ca credea cu tarie si era convinsa ca spune adevarul,( ca altfel nu ar fi mers sa faca testul daca stia ca minte),,si la test a iesit ca minte... este posibil asta? eu stiam ca detecteaza minciuna consrtienta dar sa detecteze o stare pe care nici subiectul nu o stia este posibil?
eu din cate stiu posibilitatea de eroare a testului poligraf este aproape nula. Bine, ca conteaza si cine opereaza poligraful, cine il citeste, daca si poligraful asta corespunde tehnic.
iti garantez ca daca bei alcool sau inghiti un diazepam indiferent ce vei spune va iesi "adevarat".
daca erorile ar fi nule, macar cei cu tehnica avansata l-ar folosi ca proba in instanta. in plus, spre deosebire de amprentare sau ADN, poti refuza testul poligraf. exista persoane timide sau foarte nervoase care indiferet de spun, poligraful le interpreteaza ca si o minciuna deoarece agitatia momentului determina cresterea pulsului si a ritmului cardiac. aceste 2 elemente fac parte din esafodajul pe care este construit detectorul.
da eroare va spun din experienta unui prieten care a facut testul aplicand in soseta o pioneza .Cand era intrebat sau raspundea apasa pe pioneza si acul dela poligraf o lua razna si cine il citea nu putea sa-si dea seama cei adevarat sau minciuna