avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Nelamurire somaj!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Nelamurire somaj!

Buna ziua!
Imi cer scuze daca postez in sectiunea gresita si rog administratorul forum-ului sa imi redirectioneze postarea, daca se poate! Multumesc!
Mama mea este farmacist si a contribuit la stat 35 de ani ( atat are vechime ). Detine propria societate comerciala, la care este administrator si asociat unic. Ea vrea sa intre in somaj un an de zile, deoarece este intr-o criza financiara in acest moment si apoi se va putea pensiona anticipat ( nu are varsta ).
Intrebarea este urmatoarea: daca intra in somaj in urma inchiderii contractului de munca la initiativa angajatorului ( societatea ei ), ea isi mai pastreaza dreptul de a semna actele societatii ( bilant etc ), in calitatea sa de administrator, calitate primita prin actul constitutiv al societatii sau trebuie sa delege aceasta raspundere unei alte persoane? Totodata, ea mai poate in perioada de somaj, tot in calitatea de asociat si administrator, sa mai stea in incinta punctului de lucru, pe timpul programului, pentru a supraveghea activitatea etc?
Inca o intrebare legata de pensionare. Desi are vechimea necesara, nu are varsta ceruta conform ultimei ordonante. A inteles de la cineva ca daca se va pensiona, nu va mai avea dreptul sa aiba calitatea de administrator si asociat in societatea ei. Asa este?
Va multumesc mult si astept un raspuns!

Alte discuții în legătură

Asociati societate comerciala andreea20ro andreea20ro buna ziua,daca o societate comerciala are un administrator cu calitati depline,asociatii societatii ce calitati mai au in societatea comerciala,de exemplu daca ... (vezi toată discuția)
Administrator - director general suciu_diana suciu_diana Buna ziua, corectati-ma daca gresesc: Administratorul este cel numit prin statut si act constitutiv / contract de mandat. Directorul general apare in ... (vezi toată discuția)
Rog un raspuns urgent - administrator firma in somaj Istrate Madalin Istrate Madalin Ce trebuie sa fac cu firma, daca eu ca administrator am intrat in somaj? (vezi toată discuția)