avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociati societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociati societate comerciala

buna ziua,daca o societate comerciala are un administrator cu calitati depline,asociatii societatii ce calitati mai au in societatea comerciala,de exemplu daca mai pot semna acte sau numai adiminisratorul are acest drept?
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ContSters116443 , utilizator 10:43, 24 Martie 2011
Buna ziua, asociatii au un drept pe care administratorul nu il are: sa dispuna cu privire la societate, inclusiv la administrator. Administratorul este numit sau revocat prin hotararea asociatilor. Asociatii adopta hotarari prin care decid asupra activitatii societatii.
In actul constitutiv al societatii se mentioneaza clar care sunt drepturile administratorului. De regula, acestea sunt de reprezentare a societatii in relatiile cu tertii, de a gestiona raporturile de munca ale societatii, de delegare a atributiilor sale.
Nu cred ca exista un act constitutiv care sa ofere administratorului dreptul de a hotara cu privire la durata de functionare a societatii, mandatul sau (de regula, mandatul administratorului este pe 4 ani), exercitiul financiar al societatii, etc.
Administratorul este reprezentantul legal al societatii, insa acest fapt nu exclude ca asociatii sa semneze documente ce implica societatea, depinde foarte mult de ceea ce se mentioneaza in actul constitutiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere administrator dintr-o societate comerciala andr33apn andr33apn Buna ziua, Va rog sa-mi transmiteti care este procedura de retragere dintr-o societate comerciala. Mai exact cand exista 2 administratori, 50% -50%, cum ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pt a reprezenta sc mihamagda mihamagda Buna ziua , Am o societate in care sunt asociata 50% . Amandoi administratori . Pot imputernici o terta persoana pentru a reprezenta soc in locul meu in ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator societate Irinel Antoniu Irinel Antoniu Speta e: societate cu 2 asociati egali si administratori cu puteri depline, aflati in conflict. Pe rol sunt mai multe actiuni: dizolvare/excludere/retrafere... ... (vezi toată discuția)