avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale retragere administrator dintr-o societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

retragere administrator dintr-o societate comerciala

Buna ziua,
Va rog sa-mi transmiteti care este procedura de retragere dintr-o societate comerciala.
Mai exact cand exista 2 administratori, 50% -50%, cum procedeaza unul dintre ei ca sa se retraga ?
Cel mai recent răspuns: Daniela Stana , Avocat 14:04, 16 Februarie 2010
se revoca mandatul administratorului respectiv prin hotarare aga si se inregistreaza mentiunea la ORC; de asemenea se mentioneaza ca ramane un singur administrator cu drepturi depline sau, daca se doreste, se umeste un alt administrator in locul celui revocat. depinde de ce se doreste, sunt mai multe variante
Administratorii sunt numiti fie prin actul constitutiv, fie prin hotararea adunarii generale a asociatilor sau decizia asociatului unic, dupa caz. In actul constitutiv sunt prevazute atat atributiile administratorului cat si cazurile de ”retragere” sau demitere.
De asemenea administratorii pot fi revocati din functie prin hotararea AGA sau decizie asociat unic, dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la functia de administrator soc comerciala matar matar in situatia in care un administrator renunta la functia sa intr-o societate comerciala trebuie sa anunte si administratia finantelor de acest fapt? multumesc ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator societate Irinel Antoniu Irinel Antoniu Speta e: societate cu 2 asociati egali si administratori cu puteri depline, aflati in conflict. Pe rol sunt mai multe actiuni: dizolvare/excludere/retrafere... ... (vezi toată discuția)
Administrator societate eurofracht eurofracht Buna ziua.Fica mea este asociata intr-un SRL cu inca o persoana, cei doi asociati ar dori sa fiu eu administratorul societatii.Care ar fi modalitatea legala ... (vezi toată discuția)