avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale administrator societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

administrator societate

Buna ziua.Fica mea este asociata intr-un SRL cu inca o persoana, cei doi asociati ar dori sa fiu eu administratorul societatii.Care ar fi modalitatea legala si cu cele mai mici costuri ca sa pot fi administratorul soc.(sa am drepturi depline,fara sa depind de cei 2 asociati)?Mentionez ca toti cei implicati sant de acord cu toate dar nu stim care sant pasii de urmat ca sa fie si legal.Multumesc
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 23:00, 9 Aprilie 2011
trebuie sa inregistrati o mentiune de schimbare administrator.
[ link extern ]
la ce fel de drepturi depline va referiti ca sa nu depindeti de cei doi asociati? atributii adunarii asociatilor sunt diferite fata de cele ale administratorului.
Hotararea adunarii generale a asociatilor cu privire la numirea unui nou administrator(adica d-voastra) si revocarea administratorului vechi. Definirea duratei si competentelor noului administrator. Contor de cuvinte. Intocmire act constitutiv actualizat. Declaratie si specimen de semnatura pentru administrator.
Atentie, desi puteti avea puteri depline, sa nu uitam ca un administrator este numit prin hot. ad. gen. a asociatilor si poate fi oricand revocat din functie tot prin hotarare....
Cristea Marina a scris:

Hotararea adunarii generale a asociatilor cu privire la numirea unui nou administrator(adica d-voastra) si revocarea administratorului vechi. Definirea duratei si competentelor noului administrator. Contor de cuvinte. Intocmire act constitutiv actualizat. Declaratie si specimen de semnatura pentru administrator.
Atentie, desi puteti avea puteri depline, sa nu uitam ca un administrator este numit prin hot. ad. gen. a asociatilor si poate fi oricand revocat din functie tot prin hotarare....

Buna seara!
"un administrator este numit prin hot. ad. gen. a asociatilor si poate fi oricand revocat din functie tot prin hotarare" Intrebarea mea e urmatoarea: daca un admin nu mai vrea sa administreze societatea iar asociatii nu vor sa-l revoce cum se poate rezolva aceasta problema?
daca un admin nu mai vrea sa administreze societatea iar asociatii nu vor sa-l revoce cum se poate rezolva aceasta problema?

Se face o demisie si se mentioneaza in Registrul Comertului.
Fiind o renuntare la mandat, este important ca demisia sa fie adusa la cunostinta asociatilor.

Problema mai mare este: cui predati gestiunea firmei?

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Aprilie 2011
Albert Kurtyan, Consilier juridic
cel mAi corect parerea mea este sa vorbim de renuntare la mandat decat de o demisie pentru a nu produce confuzii cu privire la natura juridica care in cazul "popularei" demisii isi are izvorul de obicei in legislatia muncii. mentionarea in registrul comertului (a nu se confunda cu inregistrarea mentiunii) nu stiu in ce masura poate produce efecte fata de terti daca nu s-a facut o descarcAre de gestiune. aici se poate discuta mult in functie de particularitatile mandatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la functia de administrator soc comerciala matar matar in situatia in care un administrator renunta la functia sa intr-o societate comerciala trebuie sa anunte si administratia finantelor de acest fapt? multumesc ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator srl Catalin1313 Catalin1313 Cum poate un administrator de SRL sa renunte la functie in cazul in care nu mai doreste sa aiba aceasta functie si asociatii refuza sa-l schimbe? Va ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator condorvb condorvb Care este procedura demisiei unui administrator intr-o societate SRL precum si rezilierea acestei functii in cazul in care actionarii nu sint de acord cu ... (vezi toată discuția)