avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Demisie administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Demisie administrator

Care este procedura demisiei unui administrator intr-o societate SRL precum si rezilierea acestei functii in cazul in care actionarii nu sint de acord cu aceasta?
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 19:46, 10 Ianuarie 2011
daca adminstratorul si-a dat demisia (si-a reziliat contractului de administrare) atunci poate fi inlocuit printr-o hot AGA care se va inregistra si la Reg Com.

este indicat sa faceti un audit inainte de a da descarcarea de gestiune.
sunt de parere ca demisia se poate aplica in cazul in care exista raporturi de munca. nu a fost precizat daca el a fost numit prin hotarare AGA sau nu. Daca a fost numit prin hotarare aga si este administrator statutar potrivit principiului simetriei juridice revocarea se va face in principiu tot prin hotarea asociatilor.
...sau daca asociatii nu sunt de acord, printr-o hotarare a instantei dupa ce in prealabil administratorul conform prerogativelor legale, a convocat AGA.
Contractul de munca pe care il am este de manager de proiect, dar numit prin hotarirea asociatilor si administrator de societate SRL.
In cazul in care asociatii nu-si prezinta punctul de vedere intr-un interval legal de 30 de zile sau nu sint de acord cu demisia alta cale nu este decit sa ma adresez instantei?
Ce pasi imi recomandati sa parcurg pentru a preintimpina eventualele inconveniente si a scapa de insusirile acestei functii de administrator?
Indiferent de modul cum se face, la constituire sau ulterior, functia de administrator se exercita in baza unui contract de mandatare. Administratorul are mandat de a reprezenta firma.

Pentru contractul de munca uzual este folosit cuvantul demisie.
Pentru contractul de mandatare se foloseste cuvantul renuntare.

Potrivit codului civil art.1556 “Renuntarea mandatarului la mandat”, contractul de mandat se stinge/inceteaza:
1. prin revocarea mandatarului;
2. prin renuntarea mandatarului la mandat;
3. prin moartea, interdictia, nesolvabilitatea si falimentul ori a mandantului ori a mandatarului.

Un link util: www.avocatnet.ro/con ...

Mai cautati si alte pareri pe forum.

Dar se pare ca d-voastra aveti un contract de munca, deci va inaintati demisia, cu respectarea termenelor convenite in contract.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Ianuarie 2011
kappauser, utilizator

Alte discuții în legătură

Administratorul daca vrea sa iasa din firma iubestedariarta iubestedariarta administratorul daca vrea sa iasa din firma ce demersuri trebuie sa faca? (vezi toată discuția)
Art. 71 din vechiul cod de procedura civila catavencu catavencu In vechiul cod civil, potrivit art. 1552 pct. 3 mandatul se stinge „prin moartea, interdictia, nesolvabilitatea si falimentul ori a mandantului ori a ... (vezi toată discuția)
Retragere voluntara din functia de administrator leobmi leobmi La multi ani! Speta: - SRL 3 asociati unul din ei este si administrator Problema : - administratorul care este si asociat nu m-ai vrea sa fie ... (vezi toată discuția)