avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale retragere voluntara din functia de administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

retragere voluntara din functia de administrator

La multi ani!

Speta:

- SRL 3 asociati unul din ei este si administrator

Problema :
- administratorul care este si asociat nu m-ai vrea sa fie administrator dar nu are acceptul unuia dintre asociati care nu m-ai este de gasit , a disparut.

multumesc
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 12:16, 8 Ianuarie 2011
Pentru retragere din societate, este necesara formularea uneia actiuni la tribunalul in carei circumscriptie isi are soceitatea sediul principal.
Asociatul in societatea cu raspundere limitata se poate retrage din societate, in lipsa unor prevederi in actul constitutiv sau cand nu se realizeaza acordul unanim, pentru motive temeinice, in baza unei hotarari a tribunalului, supusa numai recursului, in termen de 15 zile de la comunicare.
Prin aceeasi hotarare, instanta judecatoreasca va dispune si cu privire la structura participarii la capitalul social a celorlalti asociati.

leobmi, sa fim clari :D
Vrea sa ramana asociat si sa renunte doar la functia de administator da?
Daca e asa, ce aport la capitalul social au ceilalti doi si, in ce masura se pot lua deciziile in societate?
33 % fiecare asociat , deci cel care doreste sa nu m-ai fie administrator dar sa ramana asociat are impreuna cu cel de al doilea asociat majoritate (66%).
Vezi ce scrie in actul constitutiv, cum se pot lua hotararile AGA cu privire la modificarea acestuia?
Daca hotararile se iau prin majoritate simpla, ceilalti doi asociati pot sa semneze revocarea din functia de adminitrator fara niciun fel de problema. Daca acestea se iau prin majoritate absoluta, la fel. Problema ar fi doar daca pentru luare unei decizii este nevoie de semnatura tuturor asociatilor.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
xcore, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme privind o cesiune angelmugler angelmugler Persoana pentru care am lucrat a preluat o firma prin cesiune de la un partener de afaceri, aceasta urmand a fi pe numele meu si al fiului lui, 50%-50%, ... (vezi toată discuția)
Administratorul daca vrea sa iasa din firma iubestedariarta iubestedariarta administratorul daca vrea sa iasa din firma ce demersuri trebuie sa faca? (vezi toată discuția)
Demisie administrator condorvb condorvb Care este procedura demisiei unui administrator intr-o societate SRL precum si rezilierea acestei functii in cazul in care actionarii nu sint de acord cu ... (vezi toată discuția)