avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale probleme privind o cesiune
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

probleme privind o cesiune

Persoana pentru care am lucrat a preluat o firma prin cesiune de la un partener de afaceri, aceasta urmand a fi pe numele meu si al fiului lui, 50%-50%, amandoi administratori. In urma unor neintelegeri personale, tot incerc sa intrerup orice legatura cu aceasta persoana, din pacate nu am acces la informatii si mi se pare ca tot taraganeaza lucrurile ca sa nu pot iesi din firme. Nu pot sa suspend activitatea firmei, pentru ca asta l-ar infuria si imi e teama, discutasem sa ies din fctia de administrator si sa ii cesionez partile sociale fiului lui. Initial a fost de acord. Acum s-a razgandit si nu il va lasa pe fiul lui sa ia partile. Ideea e ca firma va fi a lui, dar el nu vrea sa aiba nimic pe numele lui. Am inteles ca acum trebuie sa iasa ultimul act si anum noul certificat de inregistrare si voi putea demara procedura - cel mai probabil sa ies din functia de administrator..

Ce ma sfatuiti? Care e cea mai buna metoda sa pot iesi de tot? Pana la urma, nu pot obliga pe nimeni sa ia partile mele sociale :( Nu pot face ceva pe proprie raspundere ca doresc sa ies din firma?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 12:29, 8 Ianuarie 2011
puteti sa mergeti la Notar sa faceti o declaratie pe proprie raspundere , prin care sa specificati faptul ca , din data de .... NU mai aveti activitatea de administrator etc
Multumesc de raspuns!

Daca ies din functia de administrator, ramanand asociat, ce rau imi mai poate face? Nu am nimic de numele meu si din cate stiu, raspund doar pt capitalul social initial depus, nu?

In declaratia pe propria raspundere de la notar, trebuie sa stiu datele noi ale firmei (ex. C.U.I) nu? In cazul in care el se va ocupa si va lua toate actele, eu pot cere copii de la Registrul Comertului?
in declaratie mentionati si faptul ca de la data de...........................nu ati mai participat la nici o activitate a societatii
Revocarea calitatii de administrator reprezinta o modificare a actului constitutiv a societatii. Modificarile in acest context se pot face doar de asociati sau de instanta, daca in actul constitutiv nu sunt alte prevederi care v-ar putea avantaja.
Retragerea din calitatea de asociat se poate face in conditiile art. 226 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata si consta tot in acordul unanim al asociatilor sau prin hotarare judecatoreasca , daca in actul constitutiv nu sunt alte prevederi.
Pentru a iesi din calitatea de administrator si/sau cea de asociat este obligatorie Hotararea AGA ( adunarea generala a asociatilor , adica Dumneata si fiul acela !!) care se va depune , pt operare , la Oficiul Registrului Comertrului ( ORC ) de care apartine societatea !!!! NU este suficienta declaratia notariala ( de fapt nici nu trebuie in forma autentificata , la ORC ) , trebuie Hotararea AGA... si mai mult ca sigur ca nu ti se va acorda aceasta facilitate a adunarii ( din cate am inteles din text )......
In acest caz poti face o adresa catre asociatul tau , trimisa prin posta cu conf. de primire , prin care soliciti intrunirea adunarii AGA la o anumita data ( in termen de 10 - 15 zile de la primirea adresei ) , iar daca el refuza , te poti adresa instantei pentru iesirea din societate prin hotarare judecatoreasca . Este singura cale , daca ei nu accepta benevol !! Atata tot ca va dura in timp , destul de mult !!!
Iar cat timp esti in societate ca administrator raspunzi alaturi de celalalt , pentru tot.

Alte discuții în legătură

Retragere voluntara din functia de administrator leobmi leobmi La multi ani! Speta: - SRL 3 asociati unul din ei este si administrator Problema : - administratorul care este si asociat nu m-ai vrea sa fie ... (vezi toată discuția)
Demisie din functia de administrator ghitta ghitta Sunt aministrator(cu drepturi depline) si asociat la o societate.Din pacate nu ne intelegem prea bine cu asociatul,fapt pentru care am propus de mai multe ori ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator alfamar grup srl alfamar grup srl AM O SOCIETATE DIN ANUL 2000 IN CARE SUNTEM 2 ASOCIATI. EU AM 40% DIN PARTI SI SUNT SI ADMINISTRATOR. ASOCIATUL MEU NU MAI VREA SA AVEM ACTIVITATE PE ACEASTA ... (vezi toată discuția)