Speta e: societate cu 2 asociati egali si administratori cu puteri depline, aflati in conflict. Pe rol sunt mai multe actiuni: dizolvare/excludere/retrafere... Unul din administratori renunta in scris la mandat. Informeaza societatea si RC. Ulterior refuza sa semneze actul constitutiv pe care cel de-al doilea asociat si administrator il propune, avandu-l pe el administrator unic. Acesta deschide actiune, carand instantei sa il oblige pe cel dintai la semnarea actului consitutiv.
Putem deschide o discutie pe aceasta tema?
Ar mai fi detalii...
Daca am inteles corect speta, raspunsul meu este urmatorul:
Actul constitutiv actualizat este intocmit si semnat de asociatii societatii.
Intrucat persoana in cauza a renuntat doar la calitatea de administrator al societatii, aceasta nu echivaleaza si cu renuntarea la calitatea de asociat al societatii.
Ca urmare, are obligatia sa semneze actul constitutiv actualizat, mai ales ca acesta trebuie sa aibe in spate si o hotarare AGA de revocare a unui administrator si numire a unui administrator unic.
A informat ONRC verbal? Instanta nu poate obliga pe cineva sa faca ceva ce nu vrea. Instanta poate decide cine va fi administrator, poate decide ca firma sa ramana cu un singur asociat, dar e de preferat ca aceasta sa se intample pe cale amiabila.
A informat ORC in scris, depunand renuntarea la mandat adusa la cunostinta (prin semnatura) a celuilalt asociat si administrator.
Ideea e ca aasociatul care ar putea ramane administrator unic procedeaza intr-un mod abuziv, interzicand primului accesul in firma si la documentele societatii etc. ...
Pentru acest motive nu ar fi o idee buna sa ramana administrator unic.
Poate fi obligat acel asociat care renunta la administrare sa accepte orice administrator? ...Adica, inclusiv varianta in care celalalt asociat ramane administrator unic, cu puteri depline? Tinem cont de cazul ca pe rol sunt mai multe cauze avand ca scop separatia: dizolvare, excludere/retragere etc.
- calitatea de asociat este dobandita de un tert prin actul constitutiv semnar de fondatori ( asociati) si retragerea sau numirea unui nou adminitsrator se hotarasre prin adunarii generale a asociatilor .
- ajungeti la un compromis cu asociatul dvs in privinta adminitsrtaorului .
- orice rezolutie a RC data de persana desemnata are termen de 1- sau 15 zile in care cei interesati pot depune opozitii astfel ca aveti si cum sa va aparati
Demisie administrator
raca
Sunt administratorul unui SRL din 2006. Anul trecut asociatul unic a vandut firma unei alte persoane (tot asociat unic-cetatean strain) eu ramanand in ... (vezi toată discuția)