avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat unic / Administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat unic / Administrator

Buna ziua ! Ma ajutati va rog cu un raspuns ? Daca asociatul unic la un SRL, a desemnat prin actul constitutiv un administrator, mai poate (are dreptul) sa semneze in numele societatii ? Poate reprezenta societatea la primarie pentru eliberarea unei autorizatii sau obligatoriu trebuie sa mearga administratorul ? Poate emite o factura ?
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2019
janf, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:05, 29 Ianuarie 2019
Trebuie sa vedeti ce este trecut in contractul de numire al acelui administrator sau in actul de infiintare srl. In mod normal asociatul unic nu ar trebui sa se bage pe aceste aspecte care tin de administrarea curenta a firmei.
Multumesc, administratorul este trecut in actul constitutiv cu puteri depline, dar totodata societatea este condusa de adunare generala a asociatilor, in speta de asociatul unic. Nu am gasit nicaieri o explicatie concreta . Am tot citit prin legea de functionare a societatilor comerciale, in speta SRL, dar nu am inteles nimic concret. Ma poate ajuta cineva ? Multumesc frumos !
Treaba aceea "administratorul este trecut in actul constitutiv cu puteri depline" a fost votata de catre adunarea generala. Deci daca asa ati hotarat, atunci lasati-l sa isi faca treaba intre adunarile generale.
Ceea ce scriti "societatea este condusa de adunare generala a asociatilor" este valabila atunci cand este convocata si este in sedinata si doar atunci poate sa decida orice, peste capul administratorului. Cu alte cuvinte, intre sedintele adunarii generale si pentru aspecte marunte de administrare curenta a afacerii administratrul decide, semneaza si apoi raspude in fata adunarii generale.
Adunarea generala, conform legii, se intruneste odata pe an cam prin martie sau aprilie cand va aproba rapotul admnistratorului, bilantul, bugetul de venituri si cheltuieli pentu anul in curs.
Apoi ori de cate ori este nevoi ca in timpul anului admnistratorul sa obtina aprobarea prin vot a adunarii generale pentru anumite probleme, cum a fi modificarea actelor costitutive ale firmei, aprobarea unui credit bancar, gajarea pentru un credit bancar cu anumite bunuri ale societatii sau altele, atunci e obligat sa convoace o adunare generala extraordinara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de parti sociale elylaryssa elylaryssa As vrea sa stiu ce se poate face in cazul in care unul dintre actionari nu semneaza cesiunea? Actionarul care nu vrea sa semneze detine 5% din actiuni. (vezi toată discuția)
Puteri limitate administrator Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa Buna ziua si la Multi Ani! Am urmatoarea situatie: o societate comerciala doreste sa isi schimbe administratorul si doreste ca cel nou numit sa aiba puteri ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator societate Irinel Antoniu Irinel Antoniu Speta e: societate cu 2 asociati egali si administratori cu puteri depline, aflati in conflict. Pe rol sunt mai multe actiuni: dizolvare/excludere/retrafere... ... (vezi toată discuția)