avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale retragere administrator din societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

retragere administrator din societate

Buna ziua,

Acum 2 ani am fost numita administrator la firma unde lucrez. La momentul respectiv era un singur asociat, care are si el calitatea de administrator, iar acum sunt 2 asociati care au fiecare 50% actiuni. As dori sa stiu cum as putea sa ies din firma, avand in vedere ca nici unul din asociati nu este de gasit. Mentionez ca in prezent sunt in concediu de maternitate. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 10:59, 22 Mai 2010
Trebuie sa notificati asociatilor intentia dvs de retragere din functia de administrator.
Aveti cumva o copie a actului constitutiv?
Stiti durata mandatului si puterile ce v-au fost atribuite?
Am o copie dupa actul aditional, care s-a facut in momentul numirii mele ca administrator. Mandatul este pe 4 ani si am puteri depline si egale cu asociatul unic de la vremea respectiva. Problema este ca cei asociati nu cred ca vor mai accepta sa se intalneasca, iar notificarea de care imi vorbiti nu stiu cine o va primi.
Exista si o alta cale sa pot iesi fara semnatura celor doi asociati?
Din pacate este obligatoriu ca cei doi asociati sa semneze o hotarare a.g.a prin care sa va revoce din functia de administrator. Incercati totusi sa-i notificati la domiciliul din acte, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Daca nu obtineti nici un raspuns, puteti sa intocmiti o declaratie prin care aratati ca renuntati la functia de admistrator si impreuna cu dovada scrisorii sa va adresati la ORC pentru a le depune ca si mentionare acte.
Aceasta operatiune insa nu are valabilitatea unei modificari a actului constitutiv, veti ramane administrator. Are doar o valoare de mentionare a unor acte care se vor depune la arviha societatii, si in cazul vreunei probleme sa puteti demonstra oarecum, ca ati renuntat la mandat.
Incercati totusi sa-i gasiti, e mult mai simplu si mai bine!
Daca nu obtineti nici un raspuns, puteti sa intocmiti o declaratie prin care aratati ca renuntati la functia de admistrator si impreuna cu dovada scrisorii sa va adresati la ORC pentru a le depune ca si mentionare acte.

Dvs ati facut practic acest demers ? in baza carei prevederi legale?
Exista si o alta cale sa pot iesi fara semnatura celor doi asociati?

Art 237 din lege 31/1990 dizolvarea judiciara a societatii urmata de lichidare
Nu am facut nici un demers pana acum pt ca nu am stiut exact ce trebuie sa fac. Intre timp am reusit sa iau legatura cu unul din asociati, care ar fi dispus sa semneze sa ies din firma. Cu datoriile care raman la firma ce se intampla? Nu vreau sa am probleme mai ales ca de un an de zile nu stiu ce s-a mai intamplat acolo.
Multumesc pt raspunsuri

Alte discuții în legătură

Administrator srl stela chelner stela chelner Buna seara, Ce inseamna administrator cu puteri depline la o societate cu raspundere limitata? Va multumesc . (vezi toată discuția)
Demisie administrator condorvb condorvb Care sunt procedurile in cazul demisiei unui administrator la o societate SRL in cazul in care administratorul are un contract clasic de munca pe o perioada ... (vezi toată discuția)
Probleme privind o cesiune angelmugler angelmugler Persoana pentru care am lucrat a preluat o firma prin cesiune de la un partener de afaceri, aceasta urmand a fi pe numele meu si al fiului lui, 50%-50%, ... (vezi toată discuția)