avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administrator SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administrator SRL

Buna seara,
Ce inseamna administrator cu puteri depline la o societate cu raspundere limitata?
Va multumesc .
Ultima modificare: Luni, 9 Martie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: stela chelner , utilizator 20:56, 9 Martie 2020
Înseamnă că acea persoană are dreptul de a administra firma, nu are doar competențe limitate (pe care le împarte cu alte persoane - spre exemplu cu asociatul unic, alt administrator, director executiv etc.). Este în funcție de ce scrie în actul constitutiv al firmei și în contractul de mandat al administratorului.
Va multumesc .
Poate sa vinda active imobilizate fara o hotarare AGA? Sau trebuie sa respecte dispozitiile legii 31/1990,nu mai mult de 10% din valoarea activelor nete. In actul constitutiv scrie ca administrarea societatii se va face conform legii.
Fără Hotărâre A.G.A. nu poate să facă nimic, dacă nu are acest drept expres prevăzut în actul constitutiv sau în contractul de mandat. Administratorul este cumva și asociat?
Va multumesc foarte mult.
Nu este asociat, iar in actul constitutiv nu este trecut explicit ca poate sa instraineze active fara Hotarare AGA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator srl cu drepturi depline si 60% parti sociale vsvaly vsvaly am vindut un imobil al firmei cu teren concesionat fara a convoca AGA, cu factura,chitanta, act la notar, banii i-am retras deoarece aveam aport personal pe ... (vezi toată discuția)
Puteri limitate administrator Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa Buna ziua si la Multi Ani! Am urmatoarea situatie: o societate comerciala doreste sa isi schimbe administratorul si doreste ca cel nou numit sa aiba puteri ... (vezi toată discuția)
Administratori cu puteru depline. cine semneaza?? adela05 adela05 Am un SRL cu 4 administratori. In actul constitutiv se prevede astfel: administratorii au puteri depline, lucreaza impreuna. administratorul care reprezinta ... (vezi toată discuția)