avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Imputernicire pt a reprezenta SC
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Imputernicire pt a reprezenta SC

Buna ziua ,

Am o societate in care sunt asociata 50% . Amandoi administratori . Pot imputernici o terta persoana pentru a reprezenta soc in locul meu in relatia cu Tribunalul , Finantele publice , Banca ?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dragos85 , utilizator 10:57, 5 Decembrie 2016
Puteti desemna o persoana printr-o procura speciala incheiata la notarul public. In procura precizati in mod expres pentru ce imputerniciti persoana, ce actiuni are voie sa intreprinda in numele dvs. ca asociat si administrator, care sunt limitele de reprezentare.
il mandatati sa SEMNEZE in numele dvs. in calitate de administrator/asociat , sa depuna si sa ridice documente pe numele firmei.
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
olden, utilizator
Bună ziua,

Depinde foarte mult de ceea ce stă scris în actul constitutiv al firmei Dvs. Pentru a putea face împuternicirea, trebuie ca în actul Dvs. constitutiv SÃ NU SCRIE că acei doi administratori sunt obligaţi să lucreze/decidă/etc. ÎMPREUNÃ. În acelaşi act, trebuie SÃ SCRIE că administratorii îşi pot delega atribuţiile către alte persoane. După mine, cel mai sigur ar fi să mergeţi împreună cu celălalt asociat în faţa unui notar public (sau chiar şi în faţa unui avocat) şi să faceţi o hotărâre AGA autentică (respectiv certificată) în care să scrieţi exact ce vreţi Dvs. să facă acel împuternicit. În această variantă devin irelevante toate eventualele restricţii din actul constitutiv.
"administratorii îşi pot delega atribuţiile către alte persoane" nu gasesc in legea societatilor comerciale, in Codul Civil da.

Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2012
olden, utilizator
Care este textul de lege care interzic administratorilor sa nu mandateze alte persoane ?

Alte discuții în legătură

Drept de semnatura la contul bancar lukserv lukserv Sunt vicepresedinta la o asociatie non-profit si din cauza ca presedinta a plecat in Franta nu am acces la contul din banca, si sa semnez contracte de ... (vezi toată discuția)
Asociat plecat din tara hambra hambra Sunt asociat si administrator la o S.C., in cazul in care as pleca din tara pe o perioada mai mare (cca un an) pot imputernicii pe cineva sa ma reprezinte si ... (vezi toată discuția)
Imputernicire de administrare SFARTZ ANDREEA SFARTZ ANDREEA as vrea sa stiu de ce documende este nevoie pentru a face aceasta imputernicire la notarul public...adica administratorul vrea sa nu mai auda de mers pe ici pe ... (vezi toată discuția)