avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Relatie elev-instructor auto,pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Relatie elev-instructor auto,pe perioada scolarizarii,cunoscuta de catre patron si care a afectat viata de familie(abandon)

Poate e un subiect mult prea personal ,imi cer scuze,dar as vrea sa stiu daca,dincolo de legile nescrise ale eticii si dincolo de deontologie exista si o reglementare juridica a propos de acest subiect..Pe scurt,instructor auto cu familie(Inclusiv copil) incepe o relatie cu o eleva pe perioada scolarizarii (martori sunt si alti cursanti care au vazut-o pe domnisoara in timpul orelor lor de conducere,stand pe bancheta din spate).Eleva stia de existenta familiei instructorului. In final cei doi pleaca din tara,fara a anunta familia,care afla ulterior pe diverse cai........Din discutiile ulterioare,eleva sustine ca patronul stia de relatia lor,ba chiar o acoperea..sunt declaratiile ei,exista dovada scrisa...Mentionez,de asemenea,pentru ca mi se pare important,faptul ca patronul a fost apelat telefonic la un moment dat,cand ceva nu parea in regula,solicitandu-i acestuia o intalnire pentru a discuta...,dar nu s-a concretizat.Si chiar cu o saptamana inainte de "fuga" celor doi,cand lucrurile chiar erau in neregula,fara a sti concret despre ce si cine este vorba,patronul a fost din nou informat printr-un sms,la care din nou nu a raspuns...
Dupa ce raul s-a produs si au fost aflate toate detaliile,patronul scolii de soferi a fost din nou informat,inclusiv de afirmatiile elevei care sustine ca el stia de relatie,inca dinainte de-a pleca din tara..Evident el neaga,spunand ca viata personala a angajatilor nu-l intereseaza..Este absolut normal,dar...cand viata personala a angajatului este afectata de ceea ce se intampla la locul de munca..oare chiar nu ar trebui sa-l intereseze???Cu atat mai mult cu,cat a fost afectat un copil,care a fost abandonat....Poate daca avea loc o discutie in momentul cand i s-a semnalat ca ceva nu e in regula,raul nu s-ar fi produs.
Intre timp relatia celor doi s-a terminat,ambii s-au intors in tara,instructorul reluindu-si locul de munca..la aceeasi scoala. Dar familia s-a destramat,nu exista cale de intoarcere..Si..ca fapt divers (oare?)),patronul respectiv tocmai a mai angajat un alt instructor,care a fost dat afara de la alta scoala de soferi pe motiv.ca....exact..se "cuplase' cu o eleva....Sunt lucruri reale,verificabile.
Deci,exista vreo reglementare juridica in acest sens?Ma refer la faptul ca relatia a inceput pe perioada scolarizarii si ca la un moment dat patronul scolii a aflat,dar nu a luat nici o masura.Poate fi sesizat vreun for?Raul oricum e produs,dar avand in vedere moralitatea si a acestui patron,poate fi tras la raspundere in vreun fel?Multumesc..
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2012
eco_danny, utilizator
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 11:14, 12 Iulie 2012
din punctul meu de vedere nu e nici o incalcare a legii avand in vedere ca nu vorbim aici de o institutie de invatamant din subordinea ministerului educatiei.
e pur si simplu o poveste de viata .
Patronul nu avea nici putere , nici raspundere sa-i faca morala angajatului si sa-l determine sa se intoarca acasa. Se poate sa nu-i convina situatia ca angajatul lui, in loc sa faca ce e platit sa faca, face altceva, dar asta tine de contractul lui de munca.
Orice sot care isi paraseste familia, e angajatul cuiva, nu inseamna ca acel patron tine cont de familia sau relatiile angajatului.
Pe vemea comunismului, directorul il mai chema pe "inculpat" sa-l certe si cam atat.
Stimata doamna gi_jane...sunteti ironica,dar nu e cazul..Nu se stie niciodata pe ce drumuri va poarta viata...Nu sunt de principiul.."barbatul nu are niciodata dreptate"...Cat despre patronul de care vorbesc...e foarte adevarat..nu el trebuia sa gestioneze situatia familiala a angajatului..Dar,cand este atentionat ca orele de curs sunt altceva... si RUGAT sa ia in considerare cele spuse..si nu face absolut nimic,ba mai mult,acopera relatia(asta dupa spusele domnisoarei),nu cred ca este tocmai in regula.Barbatul s-a intors la familie,asa cum fac cei mai multi,sau mai bine zis a incercat,dar nu mai exista cale de intoarcere si poate daca omul acela ar fi acceptat un dialog ar fi putut salva ceva..repet,fiind vorba si de un copil.
Nu mai aruncati vorbe rauttacioase cu atata usurinta,e greu sa simti ce simte o mama in asa situatie...
Oricum,se pare ca dl patron instructor a reactionat in momentul in care i-am trimis mail cu un "copy-paste"...ca tot se poarta...din conversatia mea cu domnisoara..in care ea face afirmatii la adresa lui...cum ca stia de relatie si o acoperea...Se teme oare de ceva??Macar si de o publicitate? Mai ales ca noul angajat este concediat de la alta firma pe acelasi motiv...deci se pare ca e o adunatura....
Poate exagerez,recunosc,sunt inca sub impulsul celor petrecute....Dar cu sinceriate cred ca nu ar trebui tolerate asemenea comportamente,dar asta tine de moralitatea fiecaruia pana la urma..Si nu e vorba de comunism.....
Oricum, dincolo de toate ,exista instanta suprema...ceea ce s-a si dovedit in final..si fiecare rapunde pentru felul in care isi traieste viata....

Si da...sunt de acord cu domnul(cred) doberv...e o poveste de viata...

Tot raul spre bine....:">

Si,a propos de faptul ca orice sot e angajatul cuiva....cred ,totusi,ca daca omul face altceva la birou in timpul serviciului,angajatorul ia niste masuri...Cam despre asta e vorba....
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2012
eco_danny, utilizator
Faptul ca ''eleva'' a fost vazuta stand pe bancheta din spate in timul orelor de conducere ale altor cursanti nu constituie motiv de sanctionare a angajatului. La multe scoli de soferi, probabil in multe orase, mai ales cele mari, statul pe bancheta din spate a unui cursant poate fi o practica curenta: in primul rand este vorba de economie de timp si combustibil pentru scoala de soferi (nu se mai deplaseaza intr-un anumit loc pentru a lua cursantul), iar cursantul are ocazia de a vedea mai multe situatii ce poat apare in trafic, este vorba pur si simplu de practica.
Nu are nicio relevanta faptul ca ''relatia'' celor doi a inceput pe perioada scolarizarii, precum nu are nicio relevanta faptul ca patronul nu a luat nicio masura. Poate ca in regulamentul de ordine interioara al scolii de soferi asemenea '' abateri'' nu sunt prevazute, si drept consecinta, nu pot fi sanctionate.Este strict probema celor doi amorezi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca doar_dana doar_dana Daca lucrezi ca instructor auto la o scoala de soferi si iti platesti singur cartea de munca, ce se intampla in momentul in care nu o mai poti plati pt un timp? (vezi toată discuția)
Deductibilitate carburant scoala de soferi alexeradu alexeradu O scoala de soferi are contracte incheiate cu instructori autorizati pentru instruirea practica a elevilor, prin care se obliga sa asigure ... (vezi toată discuția)
Pfa - instructor auto independent gheorgheciuca gheorgheciuca Sunt instructor auto independent, autorizat la ARR si ORC. Sunt inregistrat ca PFA la finante si platesc impozit pe venit stabilit la norma de venit (nu in ... (vezi toată discuția)