avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă Decretul 451 /1972 - similaritate cu decretul ...
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

Decretul 451 /1972 - similaritate cu decretul 429/1972

Buna seara ,
am o problema in a intelege diferenta intre cele doua decrete .
Ma puteti ajuta sa inteleg , sa vad care e diferenta dintre ele ...mie personal imi scapa , si am impresia ca ambele sunt la fel ....cu ajutorul uneia sau amandorura Romania a aderat la conventia CMR . Care dintre ele este va rog frumos ? Si cealalta ce e cu ea atunci ? Pe net , in diferite texete , apare cand un decrete ...cand celalalt ca ar fi la baza aderarii la Conventia CMR .
Multumesc frumos .
Cel mai recent răspuns: discover , utilizator 09:35, 13 Iulie 2012
Prin Decretul nr.451/1972 , Romania a aderat la Conventia referitoare la contractul de transport international de marfuri pe sosele (CMR), incheiata la Geneva la 19 mai 1956.
Ok , 451 .Asa stiam si eu ....dar 'sapand ' dupa mai multe info am descoperit si Decretul 429 . Am intalnit pe net texte care fac aceeasi explicatie ca si la 451 si ptr 429 .
ptr exemplificare citez ;
"ART. 39
(1) Pentru a efectua transport rutier contra cost de mãrfuri, operatorul de transport rutier trebuie sã deţinã la bordul autovehiculului copia conformã a licenţei comunitare valabilã pentru transportul rutier de mãrfuri, documentul de transport, precum şi toate celelalte documente specifice, prevãzute de reglementãrile în vigoare, pentru fiecare categorie şi/sau tip de transport rutier.
(2) În sensul alin. (1), prin document de transport se înţelege scrisoarea de transport tip C.M.R., prevãzutã de Convenţia referitoare la contractul de transport internaţional de mãrfuri pe şosele (Convenţia C.M.R.), la care România a aderat prin Decretul nr. 429/1972, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 14 la prezentele norme metodologice."

Ma puteti lamuri ? E cumva diferenta din cauza transport international /transport national ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scrisori de transport marisebas speed marisebas speed Ini poate spune cineva ce regim au scrisorile de transport si in ce registre se inregistreaza (vezi toată discuția)
C.m.r. DOBRE CRISTINA DOBRE CRISTINA Buna ziua. Societatea la care lucrez trebuie sa livreze in Bulgaria niste produse. Am inteles ca este necesar intocmirea unui C.M.R. Se poate sa ma ajutati ... (vezi toată discuția)
Decont transport avril_dor avril_dor Sunt SRL platitor de TVA, inscris in ROI. Aduc marfa din Italia. Pentru a deconta transportul marfii ce acte am nevoie? Este de ajuns factura de transport sau ... (vezi toată discuția)