avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sfat: Doresc sa ma angajez
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sfat: Doresc sa ma angajez

Buna seara,

Nu stiu cat de corect este spus, insa doresc sa imi schimb forma de angajare la firma la care lucrez cu contract de munca + drepturi de autor, printr-o forma noua pentru mine, anume colaborare prin firma pe care am infiintat-o de curand.
Mentionez ca am printre obiectele de activitate ceea ce fac in acest moment in cadrul acestei companii in care activez.

Doresc acest lucru intrucat macar de o parte dintre ideile de produse pe care le voi propune si pe mai inainte spre realizare in cadrul companiei as vrea sa am grija eu si nu sa dispara din cauza incompetentei altuia, daca ma intelegeti.

Daca considerati intrebarea mea incompleta sau mai aveti nevoie de date, va rog sa intrebati. Apreciez orice raspuns, mai ales ca nu am nici o idee despre cum sa fac asta, nu am decat niste colegi care lucreaza deja asa, insa sunt foarte secretosi.

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 17:55, 13 Ianuarie 2009
In principiu am inteles, dar nu am inteles ce anume exact te intereseaza.Cum sa faci contractul intre cele doua firme sau ce, mai precis.
Oarecum, da. Si cum sa fac contractul sau ce clauze sa introduc sau la care sa fiu atent, de exemplu.
Asta, desigur, daca este posibil acest lucru intre doua firme, eu fiind administratorul uneia dintre ele.
Care ar fi avantajele companiei in care activez actual daca as initia aceasta actiune? Care ar fi avantajele/dezavantajele mele?
Multumesc mult
Sa inteleg ca ramai in continuare angajatul celeilalte firme?
Nu. Ideea era ca as vrea sa schimb forma contractuala din Contr Munca + Dr Autor intr-una de prestari servicii (cred) intre firma mea si compania al carei angajat sunt.
Acum am inteles.OK, cred ca tu stii cel mai bine ce drepturi si obligatii trebuie sa contina acest contract.Cat despre avantajele soc.unde lucrezi, ar fi faptul ca se inregistreaza cu o cheltuiala i plus, desi, in conditiile in care, ramai angajat la ei, nu vad cu ce i-ar ajuta sa plateasca o munca de doua ori.Poti sa fii mai concret?

Alte discuții în legătură

Pfa /angajator spuneti-mi va rod ce avantaje si dezavantaje sunt in cazul in care un angajator iti cere sa lucreze cu tine pe baza unui contract de prestari servicii, tu ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare? sica07 sica07 Buna seara, Am nevoie de ajutorul dvs. in legatura cu urmatoarea problema: firma a carui administrator sunt se va ocupa din viitorul apropriat de proiectare ... (vezi toată discuția)
Firma de paza cu colaboratori pfa ? malexoid malexoid Va scriu in numele a 20 angajati a unei firme de paza, care risca sa-si piarda serviciul pentru ca firma angajatoare, ne obliga sa devenim PFA, mai grav: [b]ne ... (vezi toată discuția)