Buna seara,
Am nevoie de ajutorul dvs. in legatura cu urmatoarea problema: firma a carui administrator sunt se va ocupa din viitorul apropriat de proiectare in constructii. Problema e ca, pt inceput, nu am atatea proiecte contractate incat sa fie necesara angajarea unui inginer constructor. In aceasta situatie ce posibilitate as avea? Pot incheia un contract de prestari servicii atata vreme cat inginerul cu care doresc sa colaborez nu este PF si este angajat cu norma intreaga in cadrul unei firme de proiectare? Daca nu este posibil sa inchei un astfel de contract, ce varianta as avea?
Ideea e urmatoarea..... din ceea ce ati relatat dumneavoastra, nu reiese daca firma e infiintata recent, caz in care este obligatoriu sa angajati o persoana in termen de maxim 60 de zile (situatie in care faceti degeaba contractul de colaborare) sau daca firma deja exista, caz in care poate fi incheiat contractul de colaborare.
Firma are 2 angajati. Asadar, aceasta inseamna ca pot incheia contractul de colaborare. In cazul acesta as dori sa stiu daca, conform legislatiei actuale exista vreo diferenta intre contractul de colaborare si cel de prestari servicii, sau e vorba doar o simpla diferenta de denumire. Multumesc
Atunci se poate incheia contractul de colaborare/prestari servicii cu oricine.
Nu conteaza cum numesti contractul. Important e obiectul lui.
Multa succes!