avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Contract prestari servicii sau de colaborare?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Contract prestari servicii sau de colaborare?

O scoala are un proiect cu fonduri nerambursabile pentru formare educationala. Se face angajare pentru acest proiect printr-un ong care are acest departament. Cum este mai corect si mai avantajos sa inchei contract de prestari servicii cu aceasta scoala sau de colaborare?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 17:52, 21 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contract de prestări servicii.
ce intrelegeti prin "contract de prestari servicii" respectiv "colaborare" ? Care e diferenta? Legislatia nu reglementeaza nici contractul " de prestari servicii" nici "de colaborare" - conteaza continutul contractului si calificarea lui juridica, indigferent ce titlu i-au pus partile.... Contractele de prestari servicii sunt contracte de antrepriza si presupun relatie de independenta, dar in principiu ar trebui prestatorul sa aiba o forma specifica de prestare, ex. PFA sau forma de exercitare autonoma a unei profesii liberale, nu prea poti face contract de antrepriza cu o persoana fizica "obisnuita". Nici contract civil nu merge ( in cazul in care prin clauze rezulta ca e vorba de activitate dependenta, nu independenta) decat daca e ceva one-time cu durata mica de cateva ore sau max 1-2 zile, altfel ar trebui contract de munca. INSA ar merge un contract de cesiune de drepturi de autor daca acea persoana ceea ce preda e bazat pe material de conceptie sau adaptare proprie, incat sa se poata considera ca e majoritara sau oricum f. importanta componenta de creatie intelectuala.... Ar fi trebuit sa specificati mai clar la ce va referiti prin contract "de colaborare" ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte intre ong si persoane fizice Contams Contams Buna ziua! Un ONG ce contracte poate incheia cu persoane fizice, care nu sunt membre a vreunui organism profesional, doar studenti pe care vrea sa ii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am o întrebare pot sa intru in concediu de creștere ... Socaciu Roxana Socaciu Roxana Buna ziua am o întrebare pot sa intru in concediu de creștere a copilului dacă închei un contract de colaborare cu o firma eu fiind persoana fizica (vezi toată discuția)
Daca sotul meu este in pensie de boala gr 2 fara drept de munca ... Pasere Mioara Pasere Mioara Daca sotul meu este in pensie de boala gr 2 fara drept de munca si este administrator la firma familiei ,poate incheia un contract de colaborare? Dar daca ... (vezi toată discuția)