avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de colaborare strainatate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de colaborare strainatate

Buna ziua! Intrebarea mea este legata de contractul de colaborare , in viitorul apropiat urmeaza sa inchei un contract de colaborare cu o firma din strainatate , ce doresc sa stiu este:
Trebuie sa am un SRL/PFA/II sau pot sa lucrez cu ei ca persoana fizica?
Ce obligatii am fata de statul roman (daca am obligatii cata de statul roman)
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2022
LucaSLA, utilizator
Cel mai recent răspuns: ioanastela , utilizator 13:22, 5 Septembrie 2023
ce urmeaza sa faceti? colaborare e un termen extrem de vag.
Voi lucra in domeniul graficii , adica voi creea imagini si animatii pentru firma cu care lucrez
incheiati un contract de drepturi de autor (exclusive, neexclusive,... vedeti dvs). Taxele si impozitele se platesc aici, fiindca aici are loc activitatea. Pentru a afla cuantumul precis al taxelor va trebui sa va adresati unui contabil sau consultant in domeniu.
Buna ziua, o firma persoana juridica romana poate incheia un contract de colaborare cu o persoana fizica cetatean strain pentru prestarii servicii (consultanta) pe teritoriul tarii unde are domiciliul fiscal PF? Daca da, se mai face si in acest caz retinerea de 10% sau PF il plateste in tara in care are domiciliul.
Va multumesc!
Ioana

adriandimitriu a scris:

incheiati un contract de drepturi de autor (exclusive, neexclusive,... vedeti dvs). Taxele si impozitele se platesc aici, fiindca aici are loc activitatea. Pentru a afla cuantumul precis al taxelor va trebui sa va adresati unui contabil sau consultant in domeniu.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E nevoie sa verificati legislatia fiscala a tarii respective, inclusiv posibila aplicare a unui acord de evitare a dublei impuneri. La prima intrebare raspunsul e simplu: da

Alte discuții în legătură

Contract de consultanta cu o firma din strainatate david_m david_m Buna ziua, Mi s-a propus sa inchei un contract de consultanta cu o firma din Italia, eu fiind persoana fizica, nu am firma, pfa sau altceva. Pentru semnarea ... (vezi toată discuția)
Consultanta si emitere factura fifi58 fifi58 Firma din Austria presteaza serv de consultanta si managment in Ro Beneficiar firma platitor de tva inreg in Romania .Consultanta are loc pe teritoriul ... (vezi toată discuția)
Residency certificate sau cum pot dovedi ca locuiesc si platesc taxe in ro Gabriel_Anghel Gabriel_Anghel Buna ziua, Cum as putea sa demonstrez unei firme din Polonia (nu chiar firmei dar probabil statului) ca locuiesc in Romania si platesc taxe aici (persoana ... (vezi toată discuția)