avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de consultanta cu o firma din strainatate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de consultanta cu o firma din strainatate

Buna ziua,

Mi s-a propus sa inchei un contract de consultanta cu o firma din Italia, eu fiind persoana fizica, nu am firma, pfa sau altceva. Pentru semnarea contractului mi s-a cerut un certificat de rezidenta fiscala.

Va rog sa ma lamuriti ce inseamna acest certificat, in sensul practic si pentru o persoana care nu este familiara cu limbajul juridic.

Deasemenea, va rog sa-mi spuneti ce obligatii o sa am dupa semnarea acestui contract - adica daca va trebui sa declar undeva aceste venituri, sau sa platesc un impozit, si care va fi acesta? Mai exact, daca in contract este specificata suma X, cu ce procent voi ramane in final?

Alte sfaturi sunt bine-primite, cum ar fi demersurile ce trebuiesc facute sau care ar cea mai avantajoasa varianta de procedare dupa semnarea acestui contract de consultanta.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 06:44, 22 Decembrie 2012
Certificatul de rezidenta fiscala este un document emis de organul fiscal si are ca scop demonstrarea ca titularul acestuia este rezident in acel stat in sensul conventiei de evitare a dublei impuneri, ca este platitor de taxe si impozite in statul sau de resedinta.
Certificatul are ca scop evitarea dublei impuneri in cazul in care rezidentul desfasoara raporturi contractuale cu nerezidenti, adica impozitul pe venit se va aplica o singura data, in una dintre cele doua tari.
Veniturile rezultate in urma prestarii serviciilor de consultanta se declara la organul fiscal, se plateste impozit (daca nu a fost oprit si virat de platitorul de venit) si contributiile sociale obligatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat rezidenta fiscala crystyna2000 crystyna2000 majoritatea furnizorilor firmei la care lucrez sunt persoane juridice straine, unele activand pe teritoriul Romaniei trebuie sa le cer certificat de rezidenta ... (vezi toată discuția)
Impozit nerezident alexandru08 alexandru08 Buna ziua! Am primit o factura de la un nerezident din Suedia. Nerezidentul mi-a prestat servicii de natura consultantelor. Aplic stopajul la sursa tinand ... (vezi toată discuția)
Certificat de rezidenta fiscala ContSters56278 ContSters56278 In cazul unei PFA italiene care desfasoara activitati in Ro persoana prezinta in loc de certificat de rezidenta fiscala,o cerere catre Agentia ... (vezi toată discuția)