avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA-Sistem real-norma de venit,care este diferenta?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA-Sistem real-norma de venit,care este diferenta?

Am PFA in domeniul Transporturi rutiere de marfuri si sunt incadrat in Sistem real.Lucrez cu Factura(fara TVA) si Chitanta,fac si contabilitatea necesara.Am vazut la Finante ca a-si putea opta pentru plata impozitului in Norma de venit.Intrebarea mea este:-ce se schimba daca trec de la Sistem real la Norma pe venit?
Cel mai recent răspuns: georgeenciu , utilizator 14:42, 12 Iulie 2012
- nu va mai trebui sa conduceti contabilitatea in partida simpla a activitatii dvs de PFA (deci nu se deduce nimic din cheltuieli)
- veti fi obligat sa tineti RJIP doar partea de incasari
- plata impozitului si a contributiilor se fac la norma de venit; exemplu: veti plati 16% din norma de venit indiferent ca aveti venituri de 2 ori mai mari sau de 2 ori mai mici

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neclaritati pfa cu norma venit varuma varuma Doresc sa-mi fac PFA in Brasov cu norma fixa de venit si am urmatoarele neclaritati: 1. Pe langa cei 16% impozit este obligatoriu sa platesc si ... (vezi toată discuția)
Pfa - impozitul pe venit se inregistreaza la data emiterii facturii sau la incasare? alexberi alexberi Impozitul pe venitul din emiterea unei facturi se inregistreaza in contabilitate la emiterea facturii (asa cum se face pentru TVA) sau la data incasarii ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit pfa loredanastiuca loredanastiuca Imi poate spune cineva cum se calculeaza impozitul in 2011 pentru un taximetrist care e PFA? Se calculeaza 16% din incasari (venit), sau se deduc si anumite ... (vezi toată discuția)