avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii in ce conditii pot angaja un pensionar?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

in ce conditii pot angaja un pensionar?

buna ziua,
detin o alimentara, inscrisa in programul IMM, un SRL-D care a accesat fonduri nerambursabile pt stimularea afacerilor la tineri.
in ce conditii pot angaja ca vanzatoare o femeie care a iesit la pensie anticipat? care sunt taxele salariale pe care le plati pt ea?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen_danciu , utilizator 09:12, 13 Iulie 2012
Daca este in pensie anticipata --------------plata pensiei se suspendă începând cu luna următoare celei în care s-a angajat--------------
Retinerile datorate atat de angajator cat si de salariat se fac ca la orice salariat
ioana.diana.cristea a scris:

....
in ce conditii pot angaja ca vanzatoare o femeie care a iesit la pensie anticipat? care sunt taxele salariale pe care le plati pt ea?
va multumesc



In conditiile in care renunta la pensie o puteti angaja , intrucat potrivit art.118 din legea nr.263/2010 persoanele pensionate anticipat nu pot cumula pensia cu salariul.
ESTE VALABIL SI IN CAZUL PENSIONARILOR MILITARI CU PENSIE ANTICIPATA?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cumula pensia pentru limita de varsta cu salariul realizat ca primar? ContSters252101 ContSters252101 Buna ziua, Sunt fost cadru militar si am iesit la pensie inainte de termen (2008 - 49 ani). Acum vreau sa candidez intr-o functie electiva (primar) . Se ... (vezi toată discuția)
Sunt pensionat anticipat, ma pot angaja? Sanjuro Sanjuro Sunt pensionat anticipat;in ce conditii ma pot angaja cu carte de munca si sa-mi pastrez si pensia. Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Angajare rusualexandra rusualexandra O persoana care a iesit la pensie pe caz de boala sau a iesit la pensie anticipat se poate angaja la o societate privata. Eu stiu ca nu dar nu am gasit in ... (vezi toată discuția)