avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Practica in timpul facultatii de drept
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Practica in timpul facultatii de drept

Buna ziua! Ma aflu in fata unei decizii si anume aceea de a ma inscrie sau nu la Facultatea de Drept, doar ca am cateva dubii si poate reusesc sa mi le lamuresc cu ajutorul vostru
in primul rand practica in timpul facultatii se plateste de catre student?
ce sanse exista sa te inscrii in barou si este adevarat ca locurile la magistratura sunt usor aranjate atat in admitere cat si dupa absolvire?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 22:11, 17 Iulie 2012
Nu, practica nu se plateste.
Pentru a va inscrie in barou trebuie sa promovati examenul de admitere in profesia de avocat.
Despre magistratura nu stiu sa va raspund.
daca invatati si v-ar placea sa lucrati in acest domeniu , nu trebuie sa aveti frica de nimeni si de nimic.
i toate institutiile se spune ca angajarile sunt aranjate mai ales daca vorbim de functii bine platite insa nu cred ca este chiar asa.
1. Practica, nu se plateste si nici nu e obligatorie, o faci in timpul liber din placere. Se mai intampla sa fii si platit (niciodata nu platesti tu), dar nu iti recomand, deoarece acest lucru inseamna sa stai la birou 6-8 ore pe zi si nu mai ai timp de invatat.

2. Ai sanse sa intrii in Barou daca inveti in timpul facultatii si dupa, daca nu inveti nu intri si ramai doar cu diploma.

3. Nu am Intalnit niciodata cazuri in care locurile de la INM sa fie aranjate deoarece nu ai cum sa intri daca nu inveti foarte mult si nu duce nimeni lipsa de studenti silitori pentru a umple locurile in aceasta maniera. De asemenea nu se inghesuie nimeni sa isi aranjeze un loc unde muncesti si cate 16 ore pe zi sau mai mult pe un salariu destul de mic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E o alegere buna? mocike mocike Buna ziua!Sunt in clasa a XII si dupa terminarea scolii vreau sa ma dau la Facultatea de Drept in cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi.Cea ce ma ... (vezi toată discuția)
E greu sa ajung avocat,judecator,sau procuror. beghean beghean Buna, sunt nou pe forum am 19 ani si am o inclinatie de magistrati sau avocati de vreo 3 ani.Mai pe scurt imi place mult acest sistem. Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Job in domeniul juridic catalyna_pavel catalyna_pavel Cum pot obtine un job in cadrul unui cabinet/societati de avocatura? Mentionez ca sunt studenta la Drept, anul 2 (a doua facultate) si imi doresc foarte mult ... (vezi toată discuția)