Lucrez in invatamant si am primit tichete cadou cu prilejul urmatoarelor evenimente
1 Martie
Paste
1 Decembrie
Craciun
Nici pana acum nu am putut sa inteleg daca acestea sunt asimilate ca venituri realizate si sunt supuse impozitarii. Fac precizarea ca acestea au fost oferite tuturor salariatilor (cu/fara copii).
Valoarea tichetelor a fost de 350 lei pentru fiecare eveniment
Conform prevederilor din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, art. 55 alin.(4) lit. a):
"Cadourile oferite de angajatori in beneficiul copiilor minori ai angajatilor, cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, precum si cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, in masura in care valoarea cadoului oferit fiecarei persoane, cu orice ocazie din cele de mai sus, nu depaseste 1.500.000 lei.(lei vechi)
Nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile nici veniturile de natura celor prevazute mai sus, realizate de persoane fizice, daca aceste venituri sunt primite in baza unor legi speciale si finantate din buget; "
Am citit aceste prevederi ale Codului fiscal dar tot nu m-am lamurit caci acestea nu au fost oferite in beneficiul copiilor minori ai angajatilor. Un alt aspect este ca noi avem evenimente diferite decat cele prevazute pentru care se acorda aceste tichete cadou.
Pana la urma... se impoziteaza!?
Tichete cadou
elyss
Buna ziua
Tichetele cadou oferite salariatilor pentru Paste se impoziteaza? Valoarea este de 150 lei / salariat.
Limita de 150 lei neimpozabila este pentru ... (vezi toată discuția)